ITWatch

Analytiker: Stærke regnskabssignaler kan sende aktien op

GN har præsenteret et stærkt resultat for fjerde kvartal. Det kan sende aktien i vejret med 3-5 pct., vurderer analytiker.

Stærke signaler og resultater hos den danske koncern GN i regnskabet for fjerde kvartal vil formentligt give et stort løft til selskabets aktie, når det danske aktiemarked starter onsdagens handel.

Sådan lyder vurderingen fra Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, efter offentliggørelsen af regnskabet onsdag morgen.

"Det er et relativt stærkt regnskab over hele linjen. Det viser et stærkt fjerde kvartal, og forventningerne er okay. De skal særligt ses, i lyset af at GN historisk set har meldt lidt forsigtigt ud ved årets start," siger han til Ritzau Finans og vurderer, at aktien kan stige mellem 3-5 pct. ved børsåbningen.

Han fremhæver, at både væksten og indtjeningen i oktober, november og december for headset-divisionen GN Audio overraskede meget positivt, mens også væksten i høreapparatdivisionen GN Hearing ramte et godt stykke over forventningerne.

Nervøsiteten fjernet

Til gengæld var indtjeningsmarginen for sidstnævnte under analytikernes estimater i fjerde kvartal, men ifølge Michael Friis Jørgensen er det væksten på toplinjen, som lige nu er et af de vigtigste pejlemærker for investorerne.

"Det koster i lanceringsprocessen at introducere nye høreapparater. Hos GN kommer det sammen med toplinjevækst, og derfor er det ikke et stort problem. Det handler om væksten, og det er også det, nervøsiteten kredser sig om i markedet. Vi har fået gode meldinger fra Veteran Affairs om, at deres nye høreapparat er blevet modtaget godt, og nu kan vi se, at det har resten af markedet også," siger Michael Friis Jørgensen.

"Hvis man skulle være nervøs for noget, så er det væksten, man generelt er nervøs for. Når man kigger på det her regnskab, så bliver nervøsiteten fjernet," fortsætter han og kalder kvartalet for "mere end absolut godkendt" for den samlede koncern.

GN Audio buldrer frem

Den organiske vækst i GN Hearing blev i fjerde kvartal 10 pct. mod ventet 7,3 pct. blandt analytikerne, viser estimater indsamlet af selskabet selv. Den organiske vækst hos GN Audio blev i oktober, november og december sidste år 28,0 pct. mod ventet 16,2 pct.

GN venter i hele 2019 at kunne levere en organisk vækst på omkring 7 pct. i sin største division, GN Hearing, og det er samme niveau som i hele 2018. For GN Audio venter selskabet selv i år en organisk vækst på mere end 15 pct. I hele 2018 endte den organiske vækst hos GN Audio på 21 pct.

Blandt analytikerne lød forventningen til 2019 inden offentliggørelsen af årsregnskabet på henholdsvis 6,4 pct. og 11,2 pct.

/ritzau/FINANS

GN Audio-direktør: Alt gik op i en højere enhed i fjerde kvartal

GN Audio leverer langt bedre end ventet - trækker moderselskab i rekord

Vækstmotoren er fortsat i højt gear hos GN

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger