ITWatch

Vækstmotoren er fortsat i højt gear hos GN

Analytikere forventer fortsat stor vækst hos GN Group. Især Audio-forretningen har leveret stærke resultateter i årets første tre kvartaler – og den tendens ventes at fortsætte i fjerde kvartal.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Salgsmaskinen synes fortsat at være godt smurt hos GN Group, og derfor er der umiddelbart igen udsigt til stor vækst i fjerde kvartal, som selskabet gør status for onsdag morgen.

Hos GN's headset-division, GN Audio, der flere gange sidste år opjusterede forventninger på grund af voldsom vækst, ser niveauet ud til at skulle aftage lidt i fjerde kvartal, hvor der dog stadig er klare forventninger om en tocifret organisk fremgang i salget.

For GN's største division, GN Hearing, der tjener sine penge på høreapparater, er forventningen, at væksten kom op i gear i fjerde kvartal efter en svag start på året på den front. Særligt lanceringen af topproduktet Resound Linx Quattro, der allerede har vist gode resultater i USA, ventes at bidrage til løftet.

"Vi forventer, at salget af høreapparatfamilien Resound Linx 3D fortsat udgør salgsfundamentet, men vi forventer samtidig, at salget af den nye produktfamilie Resound Linx Quattro er accelereret mod slutningen af 2018."

"Salgsdata fra den offentlige del af det amerikanske høreapparatmarked, Veterans Affairs (VA), indikerer, at Resound Linx Quattro har fået en salgsmæssigt meget stærk start efter introduktionen den 1. november 2018," skriver Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, i et forskræp til regnskabet.

"Derudover noterer vi os, at konkurrenten William Demant har oplevet stigende konkurrence på den private del af det amerikanske høreapparatmarked mod slutningen af 2018. Vi ser det som endnu et tegn på, at Resound Linx Quattro sælger rigtig godt på det amerikanske marked," fortsætter han.

Analytikeren venter en organisk vækst i GN Hearing på 8 pct. i fjerde kvartal og en samlet omsætning på 1645 mio. kr. i divisionen. Konsensus blandt de 19 analytikere, som GN selv har spurgt inden regnskabet, er en organisk vækst på 7,3 pct. og en omsætning på 1611 mio. kr.

Stærkt marked for GN Audio

Hos GN Audio var væksten gennem de første tre kvartaler af 2018 markant højere, end både selskabet selv og analytikerkorpset havde ventet.

Det kastede i løbet af året tre opjusteringer af forventningerne af sig, og selv om væksten ventes at gå lidt ned i gear i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal, er der stadig udsigt til en stærk afslutning på året for GN Audio.

"Meldingerne fra den amerikanske konkurrent Plantronics tyder på et fortsat stærkt efterspørgselsbillede efter Unified Communications (UC)-produkter i fjerde kvartal."

"GN Audio har i løbet af 2018 bevist, at selskabet har en konkurrencedygtig produktportefølje, og at GN Audio dermed er i stand til at vinde markedsandele på det globale headsetmarked – en tendens vi også venter i fjerde kvartal 2018," skriver Morten Imsgard fra Sydbank i sin optakt.

Han venter en organisk vækst på 17 pct. i fjerde kvartal i GN Audio, mens konsensus blandt de analytikere, som GN har spurgt, er 16,2 pct.

Omsætningen ventes hos Morten Imsgard at ramme 1422 mio. kr. i oktober, november og december, mens konsensus er et salg på 1378 mio. kr. i GN Audio.

Kigger man på 2019, er det også forventningen hos Sydbank, at GN samlet set vil være i stand til at fortsætte en stor vækst.

"Vi forventer, at GN Store Nord vil fremsætte en prognose med en tocifret organisk salgsvækst i GN Audio og en organisk salgsvækst over 6 pct. i GN Hearing i 2019. Derudover venter vi en indtjeningsprognose med en EBITA-margin på omkring 19 pct. i GN Audio og omkring 21 pct. i GN Hearing," skriver Morten Imsgard.

Konsensus blandt analytikerne er inden regnskabet en organisk vækst på henholdsvis 6,4 pct. og 11,2 pct. i GN Hearing og GN Audio i år. Forventningerne til driftsmarginen (EBITA) lyder på henholdsvis 20,7 pct. og 19,2 pct. i de to divisioner.

Regnskabet fra GN Group ventes offentliggjort onsdag den 27. februar omkring klokken 7.00.

/ritzau/FINANS

GN Audio-direktør: Nyt opkøb var den hurtigste vej til førertrøjen

GN Audio i stor millionhandel

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger