ITWatch

GN Audio-direktør: Alt gik op i en højere enhed i fjerde kvartal

Med en organisk vækst på 28 pct. havde GN Audio stor fremdrift i seneste kvartal. Succes avler succes, lyder det fra adm. direktør René Svendsen-Tune.

GN's headset-division, GN Audio, leverede en vild vækst i fjerde kvartal, der med flere længder overgik markedets forhåndsforventninger.

Samtidig lægges der op til en fortsættelse af stor organisk toplinjefremgang i år. Og det hænger sammen med, at stort set alt lykkedes for selskabet i de sidste tre måneder af sidste år.

"Det er et udtryk for, at alt går op i en højere enhed. Efterspørgslen har været stærk på alle markeder - både blandt de professionelle og i det private segment," siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør hos GN Audio, til Ritzau Finans.

"Der er også en momentum-effekt i det. Succes avler succes, og den begejstring, der er i organisationen lige nu, smitter også af og giver endnu mere motivation," fortsætter han.

GN Audio hentede i fjerde kvartal sidste år en organisk vækst på hele 28 pct., mens der blandt analytikerne var ventet 16,2 pct. ifølge gennemsnitsestimater indsamlet af selskabet selv.

Momentum kan fortsættes i 2019

For indeværende år venter GN Audio en organisk vækst på mere end 15 pct., og også det overgår klart markedets forventninger, idet analytikerne på forhånd havde ventet en vækst på 11,2 pct. i år.

Selv om der er tale om en nedgang i væksten fra 2018, er GN Audio altså fortsat noget bedre kørende, end konsensus havde sigtet efter. Det hører i øvrigt med til historien, at væksten procentuelt bliver sværere at fastholde, når basen vokser så kraftigt, som den gjorde sidste år.

"Det er et udtryk for, at vi har et meget stærkt momentum, som vi også bringer ind i året her. Vi er meget konkurrencedygtige, og vores organisation fungerer rigtig godt. Vi har de rigtige partnere, de har godt fat i vores produkter, og kunderne kan godt lide produkterne," siger René Svendsen-Tune.

Netop på grund af den voldsomme vækst mod slutningen af sidste år er det dog forventningen, at det meste af de stærke forventninger til 2019 skal hentes hjem i første halvdel af året.

"Vi forventer et lidt stærkere første halvår end andet halvår, fordi sammenligningsgrundlaget er svært i anden halvdel af året. Men vores gode momentum giver os et stærkt fundament og god tro på, at vi kan realisere de her forventninger, siger René Svendsen-Tune.

/ritzau/FINANS

GN Audio leverer langt bedre end ventet - trækker moderselskab i rekord

Vækstmotoren er fortsat i højt gear hos GN

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger