ITWatch

Cbrain nedjusterer forventningerne markant

Det er anden gang inden for få måneder, at softwareselskabet nedjusterer forventningerne. Årsagen er et øget fokus på internationale aktiviteter.

Per Tejs Knudsen står i spidsen for Cbrain. | Foto: PR/Cbrain

For anden gang på bare to måneder må Cbrain nedjustere forventningerne til 2018.

Der ventes nu en vækst i omsætningen på 0-5 pct. fra 2017, hvor salget udgjorde 80,6 mio. kr. Desuden ses overskudsgraden målt på resultatet før skat nu i intervallet 0 til 5 pct. Det fremgår af en meddelelse.

Nedjusteringen kommer, efter at Cbrain også måtte sænke forventningerne i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsmeddelelsen for tredje kvartal i starten af november.

Dengang blev forventningerne til omsætningsvæksten skruet ned til 5-17 pct. fra tidligere 15-17 pct. Desuden blev forventningerne til overskudsgraden målt på resultatet før skat sænket til 0-10 pct. fra tidligere 10 pct.

Begge nedjusteringer forklares med et øget fokus på de internationale aktiviteter, som til gengæld medfører et lavere aktivitetsniveau i Danmark.

Cbrains nye prognose indikerer, at året ender med et resultat før skat på mellem 0 og 4,2 mio. kr.

Inden nedjusteringen i november signalerede Cbrain et resultat før skat på 9,3 til 9,4 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Cbrain henter sin hidtil største aftale i Tyskland

Cbrain investerer i udlandet og nedjusterer forventningerne

Cbrain-direktør: Komfortabel med årsprognose trods halvårsunderskud 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs