ITWatch

Cbrain-direktør: Komfortabel med årsprognose trods halvårsunderskud

Per Tejs Knudsen, adm. direktør i softwarevirksomheden Cbrain, har store forventninger til andet halvår.

Foto: PR/Cbrain

Softwareingeniørvirksomheden Cbrain venter solide vækstrater i andet halvår, efter at den i andet kvartal blev ramt af projektforsinkelser hos fagforeninger og myndigheder som følge af forårets overenskomstforhandlinger.

"Vi kunne se en opbremsning i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, og det rammer os dobbelt, for vi arbejder både med fagforeninger og den offentlige sektor. Så det er begge steder, vi ser det, men til gengæld vurderer vi, at tingene er tilbage igen," siger Cbrains adm. direktør, Per Tejs Knudsen, til Ritzau Finans.

Selskabet fastholder i regnskabet forventningerne til hele året og venter dermed fortsat en omsætningsvækst på 15-17 pct. og en indtjening før skat på 10 pct. af omsætningen.

Den prognose er ifølge Cbrain-direktøren ikke blevet mere udfordret af udviklingen i første halvår, hvor omsætningen faldt 2 pct., og resultatet før skat var et underskud på 1,4 mio. kr.

"Det synes jeg ikke. Hvis ikke jeg troede på det, ville jeg melde noget andet. Jeg er rimelig komfortabel med det. Vi ser en god vækst i cloud services, og det internationale begynder at flytte sig," siger Per Tejs Knudsen.

Cbrain har de seneste år været igennem en større omlægning af forretningsmodellen fra salg af traditionelle softwarelicenser til salg af selskabets F2-løsning som cloud service - det vil sige softwareabonnementer.

Fra tidligere at have taget omsætningen i forbindelse med leveringen af licensløsningen, kommer omsætningsvæksten nu over en længere periode, i takt med at brugerne tager løsningen i brug.

"Vi er lykkedes med at lave den omflytning, vi gerne ville, ud fra klassisk licenssalg over i abonnementer, hvilket er sket, samtidig med at vi har nogle fornuftige vækstrater og er begyndt at lave noget på det internationale," siger Per Tejs Knudsen.

Omsætningen på cloud services viste da også en pæn vækst i første halvår på 32 pct. fra samme periode sidste år, hvilket kompenserer for noget af faldet på 17 pct. i salget af timeydelser, som i første halvår udgjorde 46 pct. af omsætningen.

Den internationale omsætning begynder også at rykke på sig og udgjorde 3,1 mio. kr. i første halvår svarende til 8 pct. af omsætningen. For hele året venter selskabet en stigning i eksporten til 10 pct. af omsætningen svarende til mindst en fordobling af eksportsalget fra 3,7 mio. kr. i hele 2017.

Cbrain holder fast i vækstforventninger trods tilbagegang

Cbrain sender produkt på gaden i Emiraterne

Softwarehus vinder endnu en aftale med offentlig styrelse

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs