ITWatch

Tech-selskab rammer lige på kornet - men falder lidt i eftermarkedet

Den amerikanske it-virksomhed Hewlett Packard Enterprise kom gennem sit fjerde kvartal lidt bedre end ventet.

Foto: Paul Sakuma/AP/Ritzau Scanpix

Hewlett Packard Enterprise (HP Enterprise), der tilbyder tekniske konsulentydelser, og som en gang var en del af Hewlett Packard Corp, verdens næststørste computerproducent, kom gennem sit fjerde kvartal lidt bedre end ventet. Prognosen for det igangværende kvartal ligger lige på konsensus, men alligevel falder aktien i eftermarkedet med 1,1 pct..

HP Enterprise kom gennem sit fjerde kvartal med et justeret overskud per aktie på 45 cent, mens omsætningen steg 4 pct. til på 7,95 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 42 cent og en omsætning på 7,83 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 665 mio. dollar mod ventede 640 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 1,44 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 1,42 mia. dollar.

For det igangværende første kvartal regner HP Enterprise med en indtjening per aktie på 33 til 37 cent, her havde analytikerne på forkant regnet med præcis midtpunktet af det interval på 35 cent per aktie.

Set henover hele regnskabsåret steg omsætningen med 7 pct. til 30,9 mia. dollar, hvilket var lig med en underliggende vækst på 5 pct., når der justeres for valutakurser.

"Hewlett Packard Enterprise endnu et imponerende kvartal i fjerde kvartal, og sluttede dermed et meget succesfuldt 2018 præget af betydelig forandring og resultater," udtaler topchef Antonio Neri i regnskabet.

/ritzau/FINANS

HP rammer plet med indtjeningen

Hewlett Packard Enterprises forventninger overrasker positivt  

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs