ITWatch

Apple tæt 1000 mia. dollar i markedsværdi

Det vil kræve en kursforøgelse på godt 2 pct., før Apple bryder gennem isen til en markedsværdi på 1000 mia. dollar. Som det første selskab nogensinde.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Apples regnskab for tredje kvartal var behagelig læsning for investorerne, der kunne konstatere, at indtjening og omsætning overraskede positivt, og at koncernen har stærke forventninger til fjerde kvartal.

Det sendte i første omgang aktien op med knap 3,8 pct. i eftermarkedet tirsdag aften. Det betyder et løft i markedsværdien af Apple på knap 36 mia. dollar til næsten 978 mia. dollar.

Onsdag morgen har kursstigningen nået 4 pct., idet aktien handles til 190,29 dollar i det sene eftermarked.

Det vil således blot kræve en kursforøgelse på godt 2 pct., før Apple bryder gennem isen til en markedsværdi på 1000 mia. dollar. Som det første selskab nogensinde.

Og muligheden foreligger, for selskabet har lovet at købe aktier tilbage for 100 mia. dollar i løbet af 12 måneder, og det vil kunne lægge en hånd under aktiekursen.

I tredje kvartal brugte koncernen 20 mia. dollar på tilbagekøb, så der er 80 mia. dollar tilbage at gøre godt med de næste tre kvartaler.

Apple har samtidig en kontantbeholdning på 243,7 mia. dollar, og hvis koncernen sætter dem i spil, vil det kunne løfte kursen markant. Ifølge venturekapitalfirmaet Loup Ventures vil det alene kunne løfte aktien med 24 pct. over de kommende tre år, skrev The Wall Street Journal tidligere tirsdag.

Aktien løftes i eftermarkedet af iPhone'en, da den gennemsnitlige pris per enhed landede en del højere end ventet, hvilket kompenserede for et lidt mindre antal solgte enheder, 41,3 mio. iPhones, end ventet. Samtidig havde selskabet også stærk fremgang i salget af services og wearables.

Apple, der i tredje kvartal slog konsensus på både indtjening og omsætning, spår også en omsætning i fjerde kvartal på 60 til 62 mia. dollar, hvilket er højere end Wall Streets forventning på 59,4 mia. dollar.

Kinesiske statsmedier angriber Apple

Afgørelse i Google-sag ventes i denne uge

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs