ITWatch

Afgørelse i Google-sag ventes i denne uge

Google kan blive ramt af en milliardbøde i denne uge, hvis EU-Kommissionen som ventet kommer med sin afgørelse i en sag om konkurrenceforvridning på mobilområdet.

Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez

EU's granskning af Googles dominerende position på mobilområdet kan koste det amerikanske selskab milliarder i denne uge.

Det skriver Berlingske Business, blandt andet med henvisning til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters skulle afgørelsen allerede være faldet i foregående uge. Men for ikke at skubbe yderligere til handelskrigen mellem USA og EU i forbindelse med den amerikanske præsident, Donald Trumps, besøg i Bruxelles, valgte man at skyde afgørelsen til denne uge.

Undersøgelsen har været tre år undervejs, men konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil ikke udstikke deadlines:

"Lidt i stil med Oraklet i Delfi vil jeg sige, at for hver dag der går, kommer vi nærmere en afgørelse. Jeg kan ikke sige, hvornår vi er færdige," siger hun til Berlingske Business.

Google står anklaget for at misbruge sin markedsposition gennem sit styresystem Android. Hvis en mobilproducent vil bruge Android kræver Google, at producenten giver Google-produkter som internetbrowseren Chrome en fremtrædende placering på skærmen og kobler det sammen med Googles appbutik, Play.

Medie: Google står over for milliardbøde fra EU

Apple og Alphabet får stillet spørgsmål af USA's kongres 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs