ITWatch

Afgørelse i Google-sag ventes i denne uge

Google kan blive ramt af en milliardbøde i denne uge, hvis EU-Kommissionen som ventet kommer med sin afgørelse i en sag om konkurrenceforvridning på mobilområdet.

Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez

EU's granskning af Googles dominerende position på mobilområdet kan koste det amerikanske selskab milliarder i denne uge.

Det skriver Berlingske Business, blandt andet med henvisning til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters skulle afgørelsen allerede være faldet i foregående uge. Men for ikke at skubbe yderligere til handelskrigen mellem USA og EU i forbindelse med den amerikanske præsident, Donald Trumps, besøg i Bruxelles, valgte man at skyde afgørelsen til denne uge.

Undersøgelsen har været tre år undervejs, men konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil ikke udstikke deadlines:

"Lidt i stil med Oraklet i Delfi vil jeg sige, at for hver dag der går, kommer vi nærmere en afgørelse. Jeg kan ikke sige, hvornår vi er færdige," siger hun til Berlingske Business.

Google står anklaget for at misbruge sin markedsposition gennem sit styresystem Android. Hvis en mobilproducent vil bruge Android kræver Google, at producenten giver Google-produkter som internetbrowseren Chrome en fremtrædende placering på skærmen og kobler det sammen med Googles appbutik, Play.

Medie: Google står over for milliardbøde fra EU

Apple og Alphabet får stillet spørgsmål af USA's kongres 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs