ITWatch

Oracle kommer bedre ud kvartalet end ventet

Softwareselskabet Oracle overrasker analytikerne. Planen om at lokke kunderne over på selskabets clouddrevne tjenester tegner positivt.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma

Det amerikanske softwareselskab Oracle kom gennem sit fjerde kvartal med et sæt resultater, som var bedre end ventet. Det viser regnskabet, som blev offentliggjort efter børsmarkedets lukning.

Oracle fik i sit fjerde kvartal, der sluttede med udgangen af maj, et justeret overskud per aktie på 99 cent, mens omsætningen landede på 11,29 mia. dollar.

Blandt analytikerne var der ventet et justeret overskud per aktie på 94 cent, mens der for omsætningens vedkommende var spået 11,19 mia. dollar - ifølge Bloomberg News.

Oracle, der er verdens næststørste softwareselskab efter Microsoft satser hårdt på at overtale sine kunder til at konvertere fra software, som kunderne selv kører på egne servere, til software, der er drevet i clouden.

Tiltaget skal sikre omsætningen mod at blive udvandet af konkurrerende udbud, og koncernen har investeret kraftigt i bedre kundeservice. I fjerde kvartal steg Oracles indtægter på licenser og support med 8 pct. til 6,8 mia. dollar.

I det nye regnskabsår, som selskabet allerede i gang med, lover koncernen en tocifret vækst i den justerede indtjening per aktie - hjulpet af vækst i omsætningen.

I ordinær handel var aktien i Oracle faldet med 0,5 pct. tirsdag, men i eftermarkedet steg aktien umiddelbart så meget som 3,3 pct., inden den igen faldt tilbage til et marginalt plus på 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

Adobe slår forventningerne - aktien falder 

Oracle falder på analytikernedjusteringer 

Eftertragtede it-studerende får virksomheder til at skrue op for charmen 

Her er virksomhederne, it-studerende helst vil arbejde for 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs