ITWatch

Oracle falder på analytikernedjusteringer

JPMorgan og Nomura har skruet ned for positivismen over for softwareselskabet forud for næste uges offentliggørelse af regnskabet for fjerde kvartal.

Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma

Det amerikanske softwareselskab Oracle falder torsdag med 3,7 pct., efter at et par af selskabets "største fans" i analytikerskaren har skåret på deres kursmål for aktien forud for næste uges regnskab for fjerde kvartal.

Investeringsbanken JPMorgans Mark Murphy har sænket sin anbefaling af aktien fra "overvægt" til "neutral", mens kursmålet for aktien er skåret ned fra 55 til 53 dollar, og hos Nomura har Christopher Eberle taget toppen af sit kursmål fra 64 til 60 dollar. Eberle er ellers den af analytikerkorpset, som har haft det højeste kursmål for Oracle.

Hos JPMorgan noterer man sig, at en rundspørge hos IT-chefer indikerede, at man vil bruge færre penge på områder, hvor Oracle er aktiv, og at færre chefer anså Oracle som en nødvendig leverandør. Nomura bemærker, at salget af cloud-løsninger skuffede i seneste regnskab, og det stiller spørgsmålstegn ved evnen til at konvertere forretningen og indikerer en moderat toplinjevækst.

Regnskabet for fjerde kvartal offentliggøres på tirsdag efter markedets lukning. Aktien i Oracle ligger torsdag formiddag, amerikansk tid, i 46,48 dollar.

Forsiden lige nu

Nordisk Film køber sig ind i endnu en spilvirksomhed

Nordisk Film har købt sig til en minoritetsandel i en svensk spiludgiver. Det er den sjette spilinvestering, som Nordisk Film laver, siden virksomheden introducerede Nordisk Film Games for to år siden. Og flere investeringer er på vej.

Energinet trækker SAP-udbud tilbage

Fejl i udbudsmaterialet har fået Energinet til at trække stikket på to SAP-kontrakter. Udbuddet vil blive genudsendt i løbet af ganske kort tid, lyder det fra Energinet.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger