ITWatch

Oracle falder på analytikernedjusteringer

JPMorgan og Nomura har skruet ned for positivismen over for softwareselskabet forud for næste uges offentliggørelse af regnskabet for fjerde kvartal.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma

Det amerikanske softwareselskab Oracle falder torsdag med 3,7 pct., efter at et par af selskabets "største fans" i analytikerskaren har skåret på deres kursmål for aktien forud for næste uges regnskab for fjerde kvartal.

Investeringsbanken JPMorgans Mark Murphy har sænket sin anbefaling af aktien fra "overvægt" til "neutral", mens kursmålet for aktien er skåret ned fra 55 til 53 dollar, og hos Nomura har Christopher Eberle taget toppen af sit kursmål fra 64 til 60 dollar. Eberle er ellers den af analytikerkorpset, som har haft det højeste kursmål for Oracle.

Hos JPMorgan noterer man sig, at en rundspørge hos IT-chefer indikerede, at man vil bruge færre penge på områder, hvor Oracle er aktiv, og at færre chefer anså Oracle som en nødvendig leverandør. Nomura bemærker, at salget af cloud-løsninger skuffede i seneste regnskab, og det stiller spørgsmålstegn ved evnen til at konvertere forretningen og indikerer en moderat toplinjevækst.

Regnskabet for fjerde kvartal offentliggøres på tirsdag efter markedets lukning. Aktien i Oracle ligger torsdag formiddag, amerikansk tid, i 46,48 dollar.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs