ITWatch

Her er virksomhederne, it-studerende helst vil arbejde for

Store, udenlandske it-selskaber er de mest eftertragtede arbejdspladser blandt danske it-studerende, viser ny undersøgelse. Netcompany ligger i top blandt danske it-selskaber.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

For tredje år i træk er Google, Microsoft og Lego topscorerne, når danske it-studerende skal pege på deres drømmearbejdsgiver. Det viser en ny undersøgelse, som Universum Danmark står bag.

901 it-studerende har deltaget, og resultatet viser, at det er de store globale selskaber, som de unge helst vil arbejde for. Efter de tre førnævnte tager Apple, Blizzard og IBM sig af de næste placeringer på listen.

På syvendepladsen ligger det første danske it-selskab i form af Netcompany. It-leverandøren, der står foran en børsnotering, er rykket tre pladser frem på listen sammenlignet med 2017, hvor det blev til en 10. plads.

Den placering er blevet overtaget af Systematic på årets liste, hvilket er et spring frem på fire pladser for det aarhusianske it-selskab.

Eftertragtede konsulenthuse

En general tendens blandt de studerende er, at konsulenthuse stiger i popularitet. Således går selskaber som Accenture (13), Deloitte (14), Rambøll (22), EY (31), EG (33) og Capgemini Sogeti (45) alle frem på ranglisten.

"De store konsulenthuse har virkelig lagt sig i selen i kampen om de bedste talenter fra it-uddannelserne, fordi der i konsulentbranchen er det tydeligste link mellem at have de rigtige medarbejdere og skabe de bedste forretningsmæssige resultater."

"Kan du tiltrække de bedste talenter, bliver du også bedre til at vinde og levere på projekterne," udtaler Jesper Dansholm, direktør for Universum Danmark, i en pressemeddelelse.

Vindere og tabere

Kigger man på selskaberne, der er blandt højdespringerne på listen, finder man KMD (fra 27. til 17. pladsen), EG (fra 45. til 33. pladsen) og Simcorp, der hopper 12 pladser frem til 41. pladsen.

Den modsatte vej går det for IO Interactive, der falder fra 7. til 15. pladsen, Oracle daler fra 17. til 24. pladsen, mens Telia og it-distributøren Arrow begge falder 10 placeringer til henholdsvis nr. 54 og 57 på listen.

Største tilbagegang tegner Ericsson sig dog for. Telekoncernen dratter således fra 33. pladsen til en placering som nr. 50.

Vigtigt arbejdsmiljø

Undersøgelsen blandt de it-studerende sætter ligeledes spot på deres vigtigste præferencer, når det kommer til valget af arbejdsplads.

Her ligger et punktet 'Kreativt og dynamisk arbejdsmiljø' helt i top efterfulgt af 'Attraktive/spændende produkter og services' og 'Mulighed for en høj fremtidig indkomst'.

I 2017 rangerede 'Innovation' som de studerendes vigtigste præference.

Jesper Dansholm fra Universum peger på, at virksomhederne bør fokusere på emner som arbejdsmiljø og interessante produkter, for at tiltrække opmærksomhed.

"Hvis du som virksomhed vil opbygge et stærkere employer brand for at tiltrække og fastholde yngre it-folk, bør du kommunikere om de emner, som er højt oppe på listen, og som din virksomhed kan stå inde for."

"Det er konsulenthusene blevet rigtigt dygtige til. Men en del andre virksomheder fokuserer stadig på at kommunikere om deres markedssucces såsom årsregnskaber, nye kunder og vundne opgaver – og det er jo helt nede på listens 16. plads og derfor knapt så vigtigt," udtaler Jesper Dansholm fra Universum Danmark.

Iværksætter vil gerne ansætte mange flere i København – men det er næsten umuligt

Unge er vilde med it, men få virksomheder tager dem i praktik

Eftertragtede talenter: Rekrutteringen begynder tidligere og tidligere 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs