ITWatch

Adobe belønnes for endnu et stærkt kvartal

Efter et godt resultat i første kvartal, der overgik analytikernes forventninger, stiger Adobes aktie.

Foto: /ritzau/AP/PAUL SAKUMA/

Softwareselskabet Adobe kunne i sit regnskab for første kvartal 2017/18 torsdag aften slå analytikernes forhåndsforventninger for syvende kvartal på stribe, og det bliver belønnet i fredagens handel.

Efter godt en times handel fredag stiger aktien med 2,9 pct. til 225,21 dollar.

Adobe havde i kvartalet glæde af høje abonnementsindtægter fra selskabets Creative Cloud-softwarepakker, mens de gennemsnitlige indtægter per bruger samtidig øgedes.

Adobe har fået et løft fra skiftet til den webbaserede abonnementstjeneste for flagskibet Creative Cloud, som blev lanceret i andet kvartal af 2012, og som blandt andet indeholder foto- og videoredigerings-programmer som Photoshop, LightRoom, Premiere Pro og Illustrator.

Indtægterne fra Adobes digitale medievirksomhed, der omfatter Creative Cloud, steg cirka 28 pct. til 1,46 mia. dollar, mens analytikernes gennemsnitlige estimat lød på 1,43 mia. dollar ifølge Thomson Reuters.

Nettoresultatet steg til 583,1 mio. dollar - svarende til 1,17 dollar per aktie - i første kvartal mod 398,5 mio. dollar eller 0,80 dollar per aktie et år tidligere.

Eksklusiv engangsposter tjente Adobe 1,55 dollar per aktie og slog dermed analytikernes estimat på 1,44 dollar.

Omsætningen steg næsten 24 pct. til 2,08 mia. dollar, hvor skønnet lød på 2,05 mia. dollar.

Adobe venter en justeret indtjening på 1,53 dollar per aktie og en omsætning på 2,15 mia. dollar for andet kvartal. Analytikere forventede inden regnskabet en indtjening på 1,51 dollar per aktie og en omsætning på 2,14 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Adobe slår alle forventninger på stor succes med Cloud-Photoshop 

Microsoft og Adobe udvider samarbejde i skyen 

Mere fra ITWatch

Pensam sætter strøm Edlund-system efter årelangt tilløb

Med godt fire års forsinkelse tager Pensam i næste uge hul på et nyt it-kernesystem, der er udviklet som en standardløsning, der kan bredes ud til andre selskaber. For leverandøren af den nye løsning markerer det et strategisk retningsskifte.

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs