ITWatch

Fransk teleselskab får store stryg efter nedjustering

Det koster dyrt på aktiemarkedet for teleselskabet Altice, at det har problemer med at få fart i en planlagt spareplan.

Teleselskabet Altices konkurrenceevne er svækket i Frankring og Portugal, mener analytiker.

En spareplan med for lidt fart på og en omsætning under forventningerne har kostet dyrt for det hollandsk noterede teleselskab Altice, der fredag må se aktiekursen falde 20 pct.

Selskabet er i øjeblikket ved at gennemføre en spareplan på det franske marked, der skal mindske omkostningerne med 400 mio. euro om året, men den fulde effekt vil først ses i resultaterne næste år, og derfor er forventningerne blevet nedjusteret.

Altice venter nu en vækst i driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, på den lave ende af 7-9 pct. i 2017.

Derudover faldt omsætningen til 5,76 mia. euro i tredje kvartal og var dermed under de 5,86 mia. euro, som analytikerne havde ventet ifølge Bloomberg.

EBITDA-overskuddet på 2,36 mia. euro var derimod helt på linje med det vente og en fremgang på 1,8 pct.

"Altices konkurrenceevne er blevet svækket i Frankrig og Portugal, og det kommer til at koste på omsætningen over det næste år og kræver sandsynligvis yderligere besparelser for at kompensere," skriver amerikanske Citigroup i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Altice er til stede i Frankrig, hvor 50 pct. af omsætningen kommer fra, og derudover Portugal, Israel, USA og Den Dominikanske Republik.

Kursfaldet på 20 pct. i fredagens handel giver Altice en klar sidsteplads i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der består af 600 selskaber fra 18 lande i Europa.

/ritzau/FINANS

Amerikansk teleselskab risikerer søgsmål 

TDC trækker mobilstikket i Rudersdal  

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs