ITWatch

TDC trækker mobilstikket i Rudersdal

TDC har opsagt sin lejeaftale for selskabets mobilmast på Søllerød Vandtårn og slukkede onsdag for mastens signal i protest mod Rudersdal Kommunes høje lejepriser. Rudersdal Kommune afviser kritikken.

Genrefoto | Foto: PR/TDC

TDC har slukket for signalet på det, der populært sagt kaldes "Danmarks dyreste mobilmast", Søllerød Vandtårn, i protest mod de høje lejepriser for placeringen af mobilmaster i Rudersdal Kommune. Den nu slukkede mast har kostet TDC op mod 250.000 kr. om året i pladsleje.

Det skriver Berlingske Business.

I alt har TDC, Telia og Telenor tilsammen opsagt ni aftaler med Rudersdal Kommune i protest mod kommunens høje lejepriser på kommunens bygninger og jord, når det kommer til placeringen af mobil- og telemaster samt andet udstyr. Telia og Telenor har ikke opsagt deres aftale med Rudersdal Kommune vedrørende selskabernes udstyr på vandtårnet.

Ifølge telebranchen vil beslutningen om at slukke for signalerne i sidste ende komme til at ramme kunderne, som risikerer en ringere dækning end man har i dag.

"Der er grænser for, hvilke omkostninger teleselskaberne kan bære for at sikre ordentlig dækning. Rudersdal har i over ti år været særdeles vanskelig, så det er ikke noget, den eksisterende borgmester har opfundet. Men vi er desværre nået til, at barrierer og omkostninger i Rudersdal er for høje, og derfor afvikles mobildækningen nu. Alle er tabere: Kommunen, dens borgere og virksomheder får dårligere, digital infrastruktur, og teleselskaberne kan ikke udbygge i Rudersdal, som der er behov for," lyder det fra direktør i brancheorganisationen Teleindustrien, Jakob Willer.

Hos Rudersdal Kommune afviser man kritkken af lejepriser på op til en kvart million og peger på, at teleselskaberne selv har været med til at indgå aftalerne.

"Rudersdal Kommune har ikke dikteret en eneste af de såkaldte "grådige" priser på masteplaceringer. De er et resultat af det, som teleselskaberne har tilbudt og tiltrådt, i en af begge parter underskreven lejeaftale," lyder det fra borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive (V).

Danmark ligger langt bagud på teleinvesteringer 

Telebranchen: Kommuner bærer selv ansvaret for dårlig mobildækning 

Ministers plan om et teleforum får en blandet modtagelse 

Dækning er det store politiske tema op til teleforliget 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs