VMware-topchef: It-ledere skal sørge for at få beskidte fingrer

Det kræver indsigt i maskinrummet og mindre fokus på regneark at være topchef i en it-virksomhed, mener VMwares adm. direktør Pat Gelsinger.
Pat Gelsinger har stået i spidsen for VMware siden 2012. | Foto: PR/VMware
Pat Gelsinger har stået i spidsen for VMware siden 2012. | Foto: PR/VMware

Som topchef for et it-selskab med en omsætning på 460 mia. kr. ved VMwares adm. direktør Pat Gelsinger en ting eller to om, hvad der kræves i rollen som leder.

Man skal først og fremmest ikke være bange for at komme ned i maskinrummet og få olie på fingrerne, fortæller han i et interview med Computerworld

"Jeg tror ikke, man kan lede en tech-virksomhed effektivt gennem et regneark. Man er nødt til at have en fornemmelse for selve teknologien. I en tech-virksomhed er det virkelig svært at være en effektiv leder uden at være tæt på selve teknologien. Man skal være tæt på, hvad der foregår. Kommer man for langt væk, får man for mange gode nyheder og for få rigtige nyheder," siger Pat Gelsinger.

Udover kendskabet til de tekniske detaljer råder VMware-direktøren andre topchefer til at holde tæt kontakt til afgørende medarbejdere i for eksempel udviklingsafdelingen for at få løbende inputs fra andre steder end ledelsesgangen. Derudover peger han på tålmodighed som en vigtig dyd – det tager tid, før ændringer skaber resultater, lyder det fra den amerikanske topchef.

Prominente it-navne indtræder i ungt softwareselskabs bestyrelse 

Accelerace henter manager fra Sealand Capital 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også