ITWatch

Flere forskere står højt på ny ITU-rektors dagsorden

IT-Universitetet skal tiltrække flere danske og internationale forskere og skrue op for samarbejdet om it-forskning med universiteter i andre lande, lyder det fra den kommende rektor Martin Zachariasen.

Martin Zachariasen aflølser Mads Tofte som rektor for IT-Universitet. Foto: ITU

Fra årsskiftet sætter Martin Zachariasen sig til rette i stolen som rektor for IT-Universitet. I den rolle har han to punkter, som står højt på dagsordenen – rekruttering af it-forskere og et styrket samarbejde med internationale universiteter og it-forskningsinstitutter

Det skriver mediet Science Report.

"Det er klart, at man skal arbejde for at tiltrække gode folk. Og jeg har da en ambition om, at forskningsniveauet skal være højt. Så vi skal have nogle spydspidser eller clustre i Danmark, som er i international top, så vi kan tiltrække både de danske it-talenter og udenlandske forskere," siger Martin Zachariasen til Science Report.

Den kommende ITU-rektor har ifølge mediet tre spor, som han vil sætte fokus på. Det drejer sig om et teknisk, et humanistisk og et organisatorisk spor.

Førstnævnte handler blandt andet om udvikling af sikre it-systemer, der kan modstå hackerangreb, mens det humanistiske spor skal sætte spot på, hvordan almindelige mennesker interagerer med computere. Det sidste spor handler blandt andet om den organisatoriske og forretningsmæssige brug af computere, skriver Science Report.

Ny rektor på IT Universitetet er på plads

ITU-formand vil have en anerkendt forsker som ny rektor

Mads Tofte satte strøm til ITU for 20 år siden: Første server blev sat op i soveværelse

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger