ITWatch

Ny rektor på IT Universitetet er på plads

Efterfølgeren for Mads Tofte er på plads på IT Universitetet. Det er en erfaren mand fra SDU, der overtager posten.(Opdateret)

Foto: ITU

Martin Zachariasen bliver ny rektor på IT-Universitetet i København.

Det skriver universitetet i en meddelelse.

Han er i dag dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, men tiltræder stillingen som ny rektor på IT-Universitetet i København 1. januar 2019.

Han er 51-år og professor i datalogi og dekan på SDU. Han har tyve års erfaring med forskning og uddannelse på universitetsniveau og har været leder i ti år – senest som dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet og medlem af universitetets direktion, hedder det.

Han afløser Mads Tofte på posten.

"Martin Zachariasen er en visionær leder, som har mange års erfaring med at skabe gode resultater på tværs af forskellige fagmiljøer. Han har stor indsigt i it-forskning og uddannelse og har øje for den vigtige rolle, som IT-Universitetet spiller i samfundet. Jeg ser frem til at samarbejde med ham om at fortsætte den markante vækst, som IT-Universitetet er inde i," siger bestyrelsesformand Maria Rørbye Rønn, der er generaldirektør for DR.

"IT-Universitetet spiller en helt særlig rolle i det danske universitetslandskab med at varetage it-forskning og uddanne de it-specialister, som samfundet i stigende grad har brug for. Som it-specialist og med lang ledelseserfaring fra universitetssektoren er det et drømmejob for mig at blive rektor på netop IT-Universitetet i København," siger Martin Zachariasen om sin rolle.

Han er vokset op på Færøerne og har taget en bachelor i datalogi på Færøernes Universitet. Han flyttede til København i 1991. Han er kandidat i datalogi fra Københavns Universitet og har siden opnået både en ph.d. og doktorgrad i datalogi fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

Mads Tofte forlader ITU 

Mads Tofte satte strøm til ITU for 20 år siden: Første server blev sat op i soveværelse 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs