Dilling var nummer to på SAS' formandsliste

Det fællesskandinaviske luftfartsselskab SAS havde oprindeligt en anden kandidat i kikkerten, før valget faldt på den danske NNIT-formand og tidligere TDC-topchef Carsten Dilling.
NNIT-formand og tidligere TDC-topchef Carsten Dilling er valgt som formand for SAS. | Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad.
NNIT-formand og tidligere TDC-topchef Carsten Dilling er valgt som formand for SAS. | Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad.

At den siddende formand for it-selskabet NNIT og tidligere topchef i TDC Carsten Dilling skulle indtage formandsposten hos luftfartsselskabet SAS kom som en overraskelse for nogle - og på sin vis også SAS selv, som var langt i forhanldingerne med en anden kandidat, inden valget faldt på Carsten Dilling.

Det skriver Berlingske Business.

At det i sidste ende blev Carsten Dilling, som har siddet fire år i SAS' bestyrelse, skyldes ifølge SAS, at forhanldingerne med den anden kandidat faldt til jorden i noget nær sidste sekund. Hovedpersonen selv tager dog tingene med ro, og studser ikke nævneværdigt over, at der i lang tid har været forhandlinger med en anden kandidat til posten som bestyrelsesformand.

"Det er helt naturligt i sådan nogle forløb, at der er et felt, som konkurrerer om stillingerne. Jeg har været med i processen i lang tid, og det overrasker mig ikke, at der har været modkandidater. Og i tillæg vil jeg sige, at på ingen måde har en fornemmelse af, at jeg er andetvalget," siger Carsten Dilling til Berlingske Business.

SAS ejes i en tredeling mellem den danske, svenske og norske stat, og selskabet har en fingerregel om at direktør og bestyrelsesformand helst skal have forskellig nationalitet. Da direktøren for indeværende er svensk, er det derfor naturligt, at valget er faldet på en dansker, idet den danske stat også, som den eneste af de tre ejere, har en ambition om også fremover at være i SAS.

NNIT genvælger formand og henter to nye ind 

NNIT-formand i spil som ny formand for SAS

Carsten Dilling henter tidligere Yousee-direktør til it-selskab 

Devoteam napper projektchef fra Skat 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også