It-iværksætter udlever sin drøm på Ærø

Et arbejdsliv, han selv har kontrol over, penge, der når lidt længere og masser af smuk natur og ro. Det er nogle af de ting, it-iværksætteren Lasse Vendelbo peger på som gevinster ved at arbejde "remote" og rykke fra storbyen til en sydfynsk ø.
Foto: Jesper Nedergaard / Hippo Production.
Foto: Jesper Nedergaard / Hippo Production.
AF ASTRID KRYDSFELT

Smuk natur, naboer, der hilser på hinanden og tid til ungerne. Det er nogle af de gevinster, Lasse Vendelbo peger på, han høster som it-iværksætter langt fra storbyens puls – nærmere betegnet på Ærø.

Selvom han har trukket stikket fra netværksmøder og sine kunders domiciler, er det tydeligt at høre på Lasse Vendelbo, at han befinder sig godt som selvstændig it-iværksætter med sin virksomhed "Hr. Regnskabsfører Andersen" på den lille moræneø, da ITWatch får ham i røret en torsdag formiddag.

Lasse Vendelbo er hjemme, for der både arbejder han, ligesom han passer sine to små børn der et par dage om ugen; begge dele muligheder, han har skabt sig ved at være selvstændig – og ved at være det netop på Ærø.

"Her rækker pengene længere, vi bor i et stort hus, og så har jeg altid drømt om at være selvstændig," siger iværksætteren, der er fra Esbjerg, skabte sig en kundekreds som selvstændig i København og nu har slået sig ned på Ærø efter at have luget ud i hele sit kundekartotek for at starte på en frisk.

Vil kunne arbejde hvor som helst i verden

Lasse Vendelbo er uddannet fra Copenhagen Business School med en HD 1. del i erhvervsøkonomi og har arbejdet som regnskabsansvarlig og konsulent i 3,5 år for derefter at være selvstændig i København i halvandet års tid. En gesjæft, der sådan set gik fint. Men noget skulle ske. Derfor flyttede han og kæresten med deres to små børn til Ærø for et års tid siden uden nogen tilknytning til øen overhovedet. 

"At det blev Ærø var et tilfælde. Vi havde været på ferie her, men vi kendte ikke nogen," siger han.

I forbindelse med flytningen afviklede Lasse Vendelbo sine kunder for at starte på en frisk. Og den friske start er han i fuld gang med. Nu tæller kundekartoteket omkring tyve styk, der alle er med på præmissen om, at han servicerer dem "remote."

Remote betyder, at Lasse Vendelbo kan sidde præcis der i verden, han vil, arbejde, når det passer ham, og at alt foregår digitalt.

For at få det til at fungere bruger han blandt andet videokonference-værktøjer til at kommunikere med sine kunder, så de har mulighed for at se ham, når han skal løse en opgave. Og det, mener han, fungerer fint.

"Som regnskabsperson er det vigtigt stadig at få skabt den personlige kontakt for at skabe tillid, og der fungerer online konferencekald godt," siger han.

På samme måde er al markedsføring også online. Det faktum, at han har afskåret sig fra de fysiske møder ved at etablere sig, som han har gjort, gør, at han skal lægge lidt ekstra kræfter netop der.

Foto: Jesper Nedergaard / Hippo Production.
Foto: Jesper Nedergaard / Hippo Production.
 

"Det er sværere at vise sin tilstedeværelse på Ærø – i Købehavn kan man jo tage ud til arrangementer og er en del af alt det, så det kræver, at jeg investerer i online markedsføring. Men når jeg først taler med kunderne, er de ligeglade med, om jeg sidder her eller i København. Mit netværk er mindre, end det var i København, men det er stadig værdifuldt," siger han.

Vil have tid til de sjove ting

Lasse Vendelbos typiske kunder kan inddeles i to typer: der er de helt små, som skal have lavet moms hvert kvartal samt et årsregnskab. Den anden type er hurtigvoksende startups, der pludselig skal have en hel regnskabsafdeling. Her sørger han for, at bygge fundamentet til regnskabsafdelingen, få automatiseret de processer, der kan bliver det og selvfølgelig sørge for, at regnskabet hænger sammen.

"På den måde er jeg en købmand, der finder de forskellige løsninger til regnskabsprogrammer, som jeg så sælger til kunden. Det behøver jeg ikke sidde i København eller Aarhus for at gøre," siger han.

Udover kunder i biksen så lyder Lasse Vendelbos succes kriterie at få nogle ansatte på et tidspunkt – også "remote." Håbet er, at han kan udvikle virksomheden, sådan at de ansatte står for den daglige drift, mens han for forretningsudvikling. Hans arbejdsuge skal helst lyde på omkring de 30 timer, for Lasse Vendelbo vil have tid til familien, huset, haven og "alle de andre sjove ting."

"Derfor er min plan at køre min virksomhed 100 pct. remote. Lige nu arbejder jeg på Ærø, men hvis vi får lyst, skal vi kunne flytte til udlandet," siger han.

Det samme skal gælde hans ansatte. De skal bo, hvor de vil, arbejde om natten, hvis det passer dem bedst, og kommunikationen foregå online.

"Jeg har altid drømt om at være selvstændig, og det bunder nok i, at jeg selv vil bestemme over min tilværelse og mit liv. Lige præcis det føler jeg, jeg gør i dag på den her måde," siger han.

Thorborg: Når de afrapporterer de finske tal, går jeg i gang med at pudse vinduer 

It-milliardær klar med millioner i ny investeringsfond 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også