ITWatch

It-milliardær klar med millioner i ny investeringsfond

En ny fond skal få store virksomheder til at investere i startups. It-milliardær kommer selv med millioner.

Foto: Andreessen Horowitz

It-milliardær Lars Dalgaard vil skabe en ny fond, der skal bringe store virksomheder tættere på startupmiljøet, skriver Børsen.

Han melder sig klar til at investere alt fra 1-50 mio. dollar og vil have etablerede virksomheder til at bidrage med penge til fonden, som får navnet Luv Ventures.

Samtidig skal virksomhederne også engagere sig i de startups, som Luv Ventures investerer i.

"Det handler om, at de store virksomheder har en kæmpe distributionskraft. Tag en bank. De har en kundeflade og et netværk som er enormt. Samtidig har en startup slet ikke den distributionskraft. Den typiske startup vil løbe tør for penge, før den anden løber tør for distributionskraft. Så hvorfor ikke arbejde sammen om det," fortæller han til Børsen.

Fonden finansieres med penge fra Lars Dalgaards privatformue, der blev skabt ved et salg af firmaet Succesfactors til SAP for 3,4 mia. dollar.

Sønnens leukæmi-sygdom slog it-milliardær ind på ny kurs

Vækstfonden skærper kravene til fremtidens iværksættere 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs