Tidligere Microsoft-boss har fuldt tryk på bestyrelseskarriere og business angel-sats

Jørgen Bardenfleth har efter en lang karriere som dansk landechef for Microsoft, Intel og HP fået godt gang i den som business angel og en fuldtids bestyrelseskarriere.

"Mon der overhovedet er brug for mig?"

Sådan spurgte Jørgen Bardenfleth sig selv, efter han i 2013 definitivt forlod Microsoft som landechef for at blive erstattet af Niels Soelberg og senere Marianne Dahl Steensen.

"Jeg drak rigtigt meget kaffe med folk, og jeg tænkte, at jeg kan virkelig meget inden for digitalisering, og nu skal det omsættes i praksis," siger Jørgen Bardenfleth.

Vi møder ham i er lille mødelokale i Symbion på Østerbro, der lægger plads til en lang række iværksætterselskaber. Her er Jørgen Bardenfleth formand for bestyrelsen.

Dermed omgiver han sig med det diametralt modsatte af, hvad han ellers har beskæftiget sig med et helt arbejdsliv, nemlig store virksomheder.

Han har været i HP i over 12 år, heraf de sidste seks år som landechef i Danmark, været General Manager for en division i Intel, herunder Giga i Danmark med 650 medarbejdere på 17 lokationer på tre kontinenter, indtil han i 2004 til 2012 var landechef for Microsoft Danmark.

Men fra 2013 var det slut. Og Jørgen Bardenfleth befandt sig rent ud sagt på gaden for at starte en helt ny karriere op.

Dels som business angel for at investere den formue, han selv har opbygget, dels også for at give noget videre i form af bestyrelsesposter.

"Jeg har det bedste job, du overhovedet kan forestille dig, men at det skulle komme dertil, var jeg måske lidt i tvivl om dengang," siger han.

Han har siddet i GN Store Nords bestyrelse, men fremtiden for ham er i mindre selskaber, for her kan man flytte sig noget hurtigere.

"Jeg behøver ikke at sidde i flere C20-selskaber, for her skal alle strategiske ændringer gennem en lang række reviews, mens man i mindre selskaber kan arbejde med dem hurtigt," siger Jørgen Bardenfleth.

Business angel og investor

I stedet har han delt sin tid mellem en aktiv rolle som bestyrelsesmedlem i en lang række virksomheder. Desuden plejer han sit gamle netværk som business angel og investor.

Det sidste først:

Jørgen Bardenfleth har været med som investor og bestyrelsesmedlem i TheEyeTribe, der siden er blevet solgt til Facebook, samt i Adactit, der er blevet købt af TDC.

I dag er han inde i Cardlay sammen med den tidligere finanstopchef Torleif Krarup og den tidligere topchef kollega i Microsoft Klaus Holse, der i dag er adm. direktør for Simcorp.

Jørgen Bardenfleth har investeret i selskabet Nordic Power Converter og han har været medinvestor i selskabet Swipx, der dog foreløbig ikke er blevet nogen succes efter selskabet mislykkede med at skaffe frisk kapital.

"Ikke alt bliver til guld, men det meste går ok," siger han.

Ud over det arbejder han også med Klaus Holse om opbygningen at et par andre mulige selskaber og endelig er Bardenfleth og Holse inde som investor i Skolebordet sammen med Preben Damgaard og Max Sejbæk fra Proactive.

Lang række bestyrelsesposter

Sideløbende med rollen som investor, så har Jørgen Bardenfleth fået mere end travlt som bestyrelsesmedlem i en lang række selskaber, som i flere tilfælde er på vej med regnskaber, der viser fremgang og vending.

Et af dem er Lyngsoe Systems, der producerer tracking med bl.a. RFID og Data Capture af varer som bøger, post, bagage, alle artikler på hospitaler, skind og andre artikler, hvor Jørgen Bardenfleth er formand.

"Vi har oplevet et ret stort gennembrud her, hvor Lyngsøe har leveret en løsning til Delta Airlines, der viser passagererne, hvor deres bagage er online på en app. Det lyder banalt, men for Delta's passagerer har det været voldsomt irriterende, at man mistede sin bagage, og at det resulterede i regulære shitstorme på nettet."

Derfor har denne app været relevant, så passagererne kan sidde i flyet og se deres kuffert køre ind i flyet på appen. Tjenesten er et stort hit og blev bl.a. præsenteret på alle tre store amerikanske morgentv-shows.

IoT giver grundlag for succes i Lyngsøe. Det er et af de oprindelig Lyngsøe selskaber, hvoraf de fleste faktisk overlevede opsplitningen af moderselskabet Søren T. Lyngsøe i begyndelsen af 1990'erne.

Lyngsøe Systems er i dag ejet af kapitalfonden CataCap, hvor Jørgen Bardenfleth også er Operating Partner.

"Dette er en case, der er købt af en kapitalfond, hvor vi gerne vil fordoble omsætning og tredoble indtjening. Jeg har været i selskabet siden 2014, og det går ganske fornuftigt, men ikke prangende – endnu."

Formand for arkitektfirma

Desuden tager Bardenfleth som formand livtag med Arkitema, der er Danmarks største arkitektfirma, på vej ind i resten af Norden. Det er underlagt en stor digitalisering med bl.a. anvendelse af BIM (Building Intelligent Modelling)

"Vi bygger en stribe digitale løsninger ind i det, at bygge og tegne et hus," siger han.

Hele processen digitaliseres ned i mindste detalje og overleveringen af byggeriet til kunden sker ved, at kunden modtager al dokumentation digitalt.

"Det er lykkedes at komme igennem med at bruge VR-briller til kunderne, så de kan gå rundt i huset længe inden, der overhovedet er købt jord eller er gravet et hul. Det kan kunderne rigtig godt lide."

Digitaliseringen af selskabet betyder, at arkitekterne kan tegne på det samme byggeri samtidig i hele Skandinavien, hvilket til dels løser manglen på arkitekter. Den er udtalt i Stockholm og København, men lettere i Aarhus og Malmø, siger Jørgen Bardenfleth.

"Jeg har haft nogle gode diskussioner med arkitekterne. De kan godt lide at tegne på papir, men det er jo ændret. Jeg sagde, da jeg kom ind i selskabet, at computeren kommer til at overtage det hele. Men arkitekterne mente, at jeg ikke forstod noget som helst. Derefter havde vi en god faglig diskussion."

I dag tegnes et byggeri på en computer på en måde så alle informationer om alle bygningsdele kommer med i samme arbejdsgang, mens man tegner.

Det betyder, at økonomi, de enkelte produkter der indgår i byggeriet, brandmyndighedernes krav og meget andet kommer med ind. Tidligere skulle man bruge dage på at regne det hele efter, når man lavede noget om. Det sker nu automatisk, siger han.

"Vi har arbejdet ihærdigt på biblioteker over bygningsdele, så vi ikke skal starte forfra hver gang.  Eksempelvis har vi forskellige trappeskakter på lager, som vi bruger igen og igen."

It-sikkerhed i fokus

Endelig har han formand i it-sikkerhedsselskabet Dubex, som han selv betegner som et af de største it-sikkerhedsfirmaer herhjemme.

"Der er sket et vendepunkt i sikkerhedsmarkedet. Der er kommet en erkendelse af, at det er nødvendigt. Der er mange ledelser, som er blevet spurgt af deres bestyrelser, om de har styr på det. Det kommer nu, så vi har fået travlt."

Han siger, at navnlig test af ansatte for at se, om de klikker på de forskellige ting på nettet, der er farlige, fylder meget.

"I et tilfælde testede Dubex et stort mediehus' ansatte. De fik "ret dårlige resultater." Derefter gik vi til dem og sagde, at det bør de gå ud med for at vise, at det kan ske for alle. Men det ville de ikke. De ville ikke ud med den undersøgelse til offentligheden."

"Men jeg mener, det er vigtigt at være ærlige om disse ting. Jeg trykkede selv på en falsk mail fra nogle, der udgav sig for PostNord, og derefter var mine data på computeren samt i skyen låst. Det grinte de ansatte i Dubex meget af, at bestyrelsesformanden selv gik i fælden," siger Jørgen Bardenfleth.

Han fik reddet sine data, og Jørgen Bardenfleth ser i dag frem til, at Dubex fremlægger positive resultater efter nogle hårde år.

Med nye millioner på lommen skal dansk fintechfirma eksekvere  

Sikkerhedsfirma efter fem års underskud: "Vi har villet for mange ting"

Bardenfleth: Vi kom med de samme anbefalinger i 2014 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Nokia ser årlige synergier ved en sammenlægning med det amerikanske selskab på 200 mio. euro fra 2027 og en vækst i indtjeningen per aktie på 10 pct. fra samme år. | Foto: Niels Hougaard

Nokia bekræfter køb af Infinera

For abonnenter

Læs også