ITWatch

It-skandaler skyldes forældet strategi snarere end teknologien

Nulfejlskulturen i it-branchen reducerer hverken antallet eller størrelsen af it-skandaler. Samtidig er strategien bag projekterne ofte forældet og metoderne for langsomme til at følge med den teknologiske udvikling, skriver webudvikler i et debatindlæg.

Colourbox
Foto: Colourbox

Det er sjældent teknologiens skyld, når stort anlagte it-projekter udvikler sig til skandaler, men snarere at organisationerne bag benytter sig af forældede strategier i deres tilgang til teknologi. Det skaber en nulfejlskultur, hvor man i højere grad risikerer at fejle end at sejre.

Det skriver Rasmus Luckow-Nielsen, adm. direktør i webudviklingsvirksomheden Reload i et debatindlæg på Berlingske Business, hvor han blandt andet beskriver, hvordan Reload i deres daglige arbejde møder den famøse nulfejlskultur i både privat og offentlig regi, og hvordan den kan være med til at hæmme udviklingen.

"I tidligere tider gav det måske mening at sikre, at kanonen var helt rigtigt indstillet, før man trykkede på aftrækkeren. Men det kan man ikke i dag, hvor verden er mere kompleks, og i vore dage er ventetiden langt dyrere end et fejlskud i ny og næ," skriver han blandt andet."

Rasmus Luckow-Nielsen pointerer, at fejl gør os klogere på både den teknologi vi beskæftiger os med, men også kundernes adfærd, den bagvedliggende forretningsmodel og det at lave en løsning, som ikke blot fungerer på papir, men også i virkeligheden.

Kuldsejlede digitaliseringsprojekter skyldes nulfejlskultur og manglende tillid

It-advokat: Fokus på tid og budget fylder for meget i offentlige it-projekter

Forsiden lige nu

Ny Visma-direktør i Danmark skal tegne de store linjer

34-årige Mads Rebsdorf overtager tøjlerne i Vismas danske SMB-division og dermed E-conomic- og Software-forretningerne. Opgaven er ikke at gøre selskaberne til én forretning, men at styrke dem som ét hele på tværs af produkter og teknologier.

Agillic overtegnet i børsintroduktion

Det danske it-selskab Agillic, som tilbyder digitale salgskampagner til virksomheder, blev overtegnet ved selskabets børsintroduktion på minibørsen Nasdaq First North.

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger

IT-Universitetet oplever stor interesse i forhold til ansøgninger fra håbefulde studerende. Hvis antallet af kvote 2-ansøgere tages som udtryk for den samlede interesse, vil universitetet igen i år sætte ansøgerrekord.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger