ITWatch

It-skandaler skyldes forældet strategi snarere end teknologien

Nulfejlskulturen i it-branchen reducerer hverken antallet eller størrelsen af it-skandaler. Samtidig er strategien bag projekterne ofte forældet og metoderne for langsomme til at følge med den teknologiske udvikling, skriver webudvikler i et debatindlæg.

Foto: Colourbox

Det er sjældent teknologiens skyld, når stort anlagte it-projekter udvikler sig til skandaler, men snarere at organisationerne bag benytter sig af forældede strategier i deres tilgang til teknologi. Det skaber en nulfejlskultur, hvor man i højere grad risikerer at fejle end at sejre.

Det skriver Rasmus Luckow-Nielsen, adm. direktør i webudviklingsvirksomheden Reload i et debatindlæg på Berlingske Business, hvor han blandt andet beskriver, hvordan Reload i deres daglige arbejde møder den famøse nulfejlskultur i både privat og offentlig regi, og hvordan den kan være med til at hæmme udviklingen.

"I tidligere tider gav det måske mening at sikre, at kanonen var helt rigtigt indstillet, før man trykkede på aftrækkeren. Men det kan man ikke i dag, hvor verden er mere kompleks, og i vore dage er ventetiden langt dyrere end et fejlskud i ny og næ," skriver han blandt andet."

Rasmus Luckow-Nielsen pointerer, at fejl gør os klogere på både den teknologi vi beskæftiger os med, men også kundernes adfærd, den bagvedliggende forretningsmodel og det at lave en løsning, som ikke blot fungerer på papir, men også i virkeligheden.

Kuldsejlede digitaliseringsprojekter skyldes nulfejlskultur og manglende tillid

It-advokat: Fokus på tid og budget fylder for meget i offentlige it-projekter 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs