It-advokat: Fokus på tid og budget fylder for meget i offentlige it-projekter

Nytteværdien af offentlige it-projekter bliver ofte skubbet til side til fordel for et ensidigt fokus på overholdelse af budget og tidsplan, lyder det fra erfaren it-jurist.
Foto: Arkiv/Colourbox
Foto: Arkiv/Colourbox

I iveren efter at overholde budgettet og tidsplanen ender alt for mange offentlige it-projekter med at miste sin nytteværdi for brugerne, som de oprindeligt var sat i verden for. Det skriver Version2.

"Vi går galt i byen, fordi vi undlader at have fokus på nytteværdien i de offentlige it-projekter. Det er paradoksalt, at der derimod er så stort fokus på det, der kan gå galt i forhold til tid og budget, når tabet kan blive langt større, hvis nytteværdien forsvinder," sagde Ole Horsfeldt, partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, i sidste uge på konferencen Gode offentlige it-projekter på Datalogisk Institut, Københavns Universitet ifølge Version2.

Man må acceptere, at it-projekter kan være nødlidende, hvis de på trods af en forsinkelse eller budgetoverskridelse i sidste ende skaber en større nytteværdi, mener it-advokaten, der har erfaring med komplekse it- og outsourcing projekter.

Derfor bør man slække på den meget stramme styring af tid og pris, hvis det giver bedre muligheder for at skabe flere gevinster. Ole Horsfeldt peger samtidig på, at leverandørerne konsekvent undervurderer kompleksiteten i kundernes forretninger og ofte ikke forstår deres behov fuldt ud.

Minister vil sænke omkostninger ved offentlige udbud 

It-selskaber betaler kassen for at byde på offentlige it-projekter

Kuldsejlede digitaliseringsprojekter skyldes nulfejlskultur og manglende tillid 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også