ITWatch

Debat: Arbejdsløse it-talenter skal gøres attraktive på arbejdsmarkedet

Omskoling og opkvalificering er vejen frem til at gøre ledige it-talenter attraktive på arbejdsmarkedet, mener foreningen Technology Denmark.

Foto: Colourbox

Manglen på kvalificeret it-arbejdskraft er stor – og den vil udelukkende blive større i de kommende år. Derfor skal vi få øjnene op for arbejdsløse med it-kompetencer og gøre dem attraktive for it-selskaberne. Det skriver bestyrelsesformand i foreningen Technology Denmark, Peter Revsbech, i en kronik i Børsen.

"Vores første initiativer tilbage i 2016 fokuserede på tiltrækning af internationalt talent og talentudvikling på de videregående uddannelser. Men hurtigt gik det op for os, at vi også måtte se nærmere på andre ressourcer: De jobsøgende. Her kunne vi opdyrke og udvinde en ny talentmasse til at varetage nogle af de mange kodejob i virksomhederne," skriver Peter Revsbech, der udover formandsposten i Technology Denmark er adm. direktør for Ordbogen.com, i Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs