ITWatch

Digitaliseringen truer virksomheder og kan resultere i massive fyringsrunder

De danske virksomheder presses af digitaliseringen. Flere frygter, at det i sidste ende vil gå ud over omsætningen, hvilket kan resultere i tab af op mod 391.000 danske job. Det viser undersøgelse fra Dansk IT og Rambøll.

RIORDAN BOLL IVAN/Ritzau/
Foto: RIORDAN BOLL IVAN/Ritzau/

De 1000 største virksomheder i Danmark frygter, at digitaliseringen over de næste tre år kan resultere i en nedgang i omsætningen på op mod 21,5 pct., hvilket vil bringe 391.000 danske job i fare.

Det skriver Børsen på baggrund af undersøgelsen IT i Praksis, som Dansk IT har udarbejdet i samarbejde med Rambøll.

Et omsætningstab på 21,5 pct. svarer til, at de 1000 største virksomheder tilsammen vil miste henved 708 mia. kr. Hos Rambøll påpeger man, at der er tale om et øjebliksbillede. For mens digitaliseringen kan koste virksomhederne omsætning, så ser man også ofte, at digitaliseringen af områder bringer produktivitetsforbedringer med sig.

"De (virksomhederne, red.) skal tage udgangspunkt i de forretningsmæssige ambitioner og muligheder, de arbejder med. Og så skal de se på, hvordan de forskellige teknologier kan bidrage - og gøre dem til en integreret del af den måde, de arbejder på," siger Nils Roien, senior manager hos Rambøll og ansvarlig for undersøgelsen.

Dansk IT efterspørger skarpere teknisk fokus i den offentlige digitalisering

Klumme: Gyldent øjeblik for øget fart på digitalisering

Djøf-formand gør op med enøjet it-fokus: Skal ikke være vores spidskompetence

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger