ITWatch

DTU-rektor: Studerende kommer ikke lettere om studiet med S-forslag

Formanden for Danske Universiter og rektor på DTU, Anders Bjarklev, er positivt stemt over for Mette Frederiksens (S) forslag om at få flere bachelorer ud på arbejdsmarkedet, men påpeger, at det ikke betyder, at de studerende kan se frem til kortere studier.

Mette Frederiksen (S) foreslår, at man lader nyuddannede bachelorer tage et afbræk fra studiet og gå ind på arbejdsmarkedet for senere at vende tilbage til studierne. | Foto: /RITZAU/RENE SCHÜTZE RENÈ/

Formanden for Socialdemokraterne Mette Frederiksen (S) luftede tirsdag på DI's landsmøde et forslag om, at bachelorer fra visse faggrupper vil kunne få forlænget deres retskrav. Det betyder, at de efter endt bachelor vil kunne gå ind på arbejdsmarkedet i en periode for senere at vende tilbage til kandidaten. Anders Bjarklev, formand for Danske Universiter og rektor på DTU, understreger dog, at det stadig er nødvendigt for de studerende at gennemføre deres uddannelse.

Det skriver Børsen.

Mens den adm. direktør for DI, Karsten Dybvad, mener, at bachelorerne uden videre kan tage tre til fire år på arbejdsmarkedet før de færdiggør deres kandidat, er Anders Bjarklev af en helt anden opfattelse og taler i stedet om et enkelt til to år.

Hos it-virksomheden Netcompany vurderer adm. direktør André Rogaczewski, at omkring 30 pct. af selskabets ansatte er bachelorer. Også han er positivt stemt over for Mette Frederiksens forslag, men mener ligesom Anders Bjarklev, at relevansen i arbejdet skal gå forud for det at få flere hænder på arbejdsmarkedet.

"Hvis man skal meritoverføre, så skal man til at kvalificere virksomhederne. Hvad er det for en virksomhed, du er i, hvad har du lært, hvordan passer det ind i forhold til en kandidatuddannelse," siger Anders Bjarklev.

10 skoler vil styrke uddannelse af multimediedesignere 

It-prorektor: Danmark ligger inde med et uudnyttet it-potentiale 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs