ITWatch

10 skoler vil styrke uddannelse af multimediedesignere

10 uddannelser går sammen for at sætte mere kraft bag uddannelsen af multimediedesignere.

Foto: PR

Danske virksomheders jagt på digitale medarbejdere betyder, at 10 uddannelsesinstitutioner går sammen om, at tilbyde en fælles målrettet indsats for at hæve niveauet for multimediedesignere.

Det skriver de 10 uddannelser i en fælles meddelelse.

"Målet er at skabe det perfekte match mellem erhvervslivets efterspørgsel på digitale kompetencer og nyuddannede multimediedesignere fra de 10 udbydere af uddannelsen i Danmark," hedder det.

Tiltaget sker på baggrund af del en nyrevideret studieordning fra 1. august og at de 10 skoler går tættere sammen.

"Vores primære opgave er at uddanne vores studerende til relevante jobs indenfor digitale medier, hvor de er i stand til at producere digitalt indhold og digitalt design, sikre optimale brugeroplevelser samt udvikle og programmere digitale løsninger," siger Niels Henrik Juul Hansen, uddannelseschef på digitale medier, Erhvervsakademi Aarhus samt formand for netværket af udbydere af multimediedesigneruddannelsen.

"Mange virksomheder står i kø for at få praktikanter, og da der er begrænsning i optaget på uddannelsen i hele landet, vil vi formentlig opleve en skærpet konkurrence om de digitale talenter blandt virksomhederne fremover. Vores opmærksomhed lige nu er rettet mod at give vores studerende de helt rigtige kompetencer, så de kommer ud og skaber værdi i virksomhederne", siger han.

Afkoder virksomheders behov

Det sker på baggrund af interviews med 50 virksomheder, der skal aftage de studerende, når de er færdige. Det indgår i et forskningsprojekt på Erhvervsakademi Aarhus, som har afdækket virksomheders behov og "dimittendernes kompetencer for at sikre, at dimittender fra multimediedesigneruddannelsen i stigende grad får udviklet de specifikke kompetencer, som virksomhederne aktuelt efterspørger i en digital tid i hastig forandring," som det hedder.

"På mange områder har vi skåret uddannelsens faglige indhold til, så de studerende får bedre mulighed for at få mere rutine i de væsentligste kompetencer, som virksomhederne efterspørger. Virksomhederne fremhæver, at vores dimittender kan løse mange forskellige opgaver fra første dag på jobbet, men med den hastighed teknologier og metoder udvikler sig, ønsker de også, at fremtidens multimediedesignere kommer mere i dybden med bestemte teknologier og metoder", siger Niels Henrik Juul Hansen.

 

De 10 uddannelsessteder er:

Københavns Erhvervsakademi

Cphbusiness

Erhvervsakademi Sjælland

Erhvervsakademiet Lillebælt

IBA Erhvervsakademi Kolding

Erhvervsakademi Sydvest

Erhvervsakademi MidtVest

Erhvervsakademi Aarhus

Erhvervsakademi Dania

University College Nordjylland

Nødvendige partnerskaber i det offentlige skaber udfordringer for mindre selskaber 

Systematic-system forsinket et halvt år 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs