ITWatch

It-prorektor: Danmark ligger inde med et uudnyttet it-potentiale

Digitaliseringens komme har øget efterspørgslen på it-kompetencer, som drivkraft for innovation og økonomisk vækst, og Danmark har et uudnyttet potentiale, som bare venter på at blive forløst, lyder det fra prorektor for IT-Universitetet, Jens Christian Godskesen.

Foto: PR/ITU

Med digitaliseringens komme er it rykket frem i forreste række, som et af de vigtigste områder inden for fremtidens forskning. I Forsk2025-kataloget, et overblik over fremtidens vigtigste forskningsemner udarbejdet af Uddannelses og Forskningsministeriet, indgår it mere eller mindre i alle fire hovedtemaer og stort set samtlige 19 forskningstemaer.

Det skriver prorektor for IT-Universitetet, Jens Christian Godskesen i et debatindlæg på Altinget.


"It er en uundværlig drivkraft for forandring, innovation og økonomisk vækst, og Danmark har et uudnyttet potentiale til at øge den gavn, som it-forskning leverer til samfundet," skriver han blandt andet med henvisning til den rolle it spiller ikke bare i it-branchen, men i erhvervslivet generelt.

Han advokerer derfor for, at flere midler på landets forskningssteder prioriteres til fordel for it-relateret forskning, hvis det fremtidens resultater skal afspejle vigtigheden af feltet.

For hvis Danmark fortsat skal være et digitalt foregangsland skal både regeringen og beslutningstagerne for både offentlige og private fonde prioriterer it-forskningen i fordelingen af forskningsmidlerne.

IT-Universitetet går i gang med at uddanne et nyt kuld af dataspecialister 

ITU lærer kommende studerende at programmere inden studiestart 

It-selskab bruger sommerkurser til at kapre studerende 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs