ITWatch

Dansk eksport på internettet halter bagefter

To pct. af virksomhedernes samlede omsætning kommer fra websalg til udlandet, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. "Yderst bekymrende," mener Dansk Industri, som peger på, at mange virksomheder har svært ved at håndtere de tekniske udfordringer.

Foto: Colourbox

Danmark indtager en 20. plads i EU, når man ser på andelen af virksomheder med en webshop med salg i udlandet. Og kun to pct af de danske virksomheders omsætning kommer fra websalg til udlandet, viser nye tal fra Danmark Statistik.

Tallene får Dansk Industri til at rynke brynene.

"Det er yderst bekymrende for dansk økonomi. Vi risikerer at miste fremtidige eksportindtægter og arbejdspladser, når så lille en andel af virksomhederne sælger online til andre lande," konstaterer Annette Fallberg, branchedirektør i DI Handel, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Alle analyser viser, at fremtidens vækst kommer til at foregå på nettet, og hvis danske virksomheder ikke udnytter denne mulighed og møder fremtidens kunder, hvor de er, nemlig på nettet, så sakker dansk eksport endnu længere bagud i det digitale kapløb."

Analyser fra DI Handel viser, at virksomheder med eksport over nettet – såkaldt e-eksport – tjener omkring 30 pct. mere end virksomheder med traditionel eksport. Det er særligt de små og mellemstore virksomheder, der halter bagefter. 24 pct. af danske virksomheder sælger varer via en webshop, men det er kun syv pct. af dem, der eksporterer til udlandet via deres webshop.

"Mange kan simpelthen ikke overskue de praktiske, juridiske  og tekniske udfordringer ved at gå ind på nye markeder med en webshop, og i stedet vælger man at se fremtiden an," lyder det fra Annette Fallberg. 

It-branchen øger både omsætning og eksport

DI: Regeringen bør afsætte milliarder for at sikre fremtidens digitale vækst 

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs