It-branchen øger både omsætning og eksport

Den samlede danske it-branche øgede i første kvartal af 2017 omsætningen med flere milliarder sammenlignet med samme periode sidste år og satte samtidig eksportrekord.

Årets første kvartal var mere end tilfredsstillinde for den danske it-branche, som øgede omsætningen med 2,6 mia. kr. sammenlignet med samme periode 2016, mens eksporten af danske it-ydelser og -produkter satte rekord for kvartalet med en andel af det samlede salg på 29,7 pct. mod 28,2 pct. i 2016.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, som interesseorganisationen IT-Branchen (ITB) har indhentet.

ITB's godt 400 medlemmer omsatte i første kvartal for 55,4 mia. kr., hvoraf it-konsulenttjenester med 19,5 mia. kr. tegner sig for størsteparten af det samlede salg.

Det samlede antal ansatte i it-branchen lød ved udgangen af marts på 58.585, hvilket er 2700 flere end for et år siden. Det til trods kæmper branchen stadigvæk med at besætte ledige stillinger og ifølge ITB har hver tredje virksomhed opgivet at besætte stillinger. Gennemsnitslønnen er  i snit steget 0,8 pct. til 49.949 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også