ITWatch

EU: Gratis wi-fi er et skridt mod en fælles digital union

Gratis internet mere end 5000 steder i EU skal komme alle til gode, lyder det fra EU-parlamentariker bag tiltaget.

Foto: Colourbox

Teknologi bliver vigtigere i forhold til at udvikle samfundet i EU og skabe fælles relationer.

Sådan lyder oplægget til et digitalt tiltag, der giver EU's borgere mulighed for at koble sig på gratis internet mere end 5000 offentlige steder.

Udtalelsen kommer fra den socialdemokratiske parlamentariker Carlos Zorrinho fra Portugal, der er parlamentets tovholder på initiativet.

"Vi skal tage kampen op for europæiske borgere og få dem om bord. Vi har et ansvar for at bringe nyt liv ind i EU," siger han.

"Forslaget vil give adgang til internet, uanset hvor du er, eller hvor meget du tjener. Der er ingen, der diskriminerer."

WIFI4EU er navnet på netværket i initiativet, der ventes at blive godkendt af parlamentet onsdag. Ifølge Carlos Zorrinho er det et vigtigt skridt mod et mere digitalt samfund.

"WIFI4EU er måske et lille skridt for os, men det er vigtigt i forhold til at træde ind i en digital fremtid," siger han.

Borgerne er i hjertet af dette initiativ, vurderer Mariya Gabriel, der er EU-kommissær for den digitale økonomi og det digitale samfund.

"Tiltaget er meget fokuseret på konkret indhold. Vi vil have bedre digitale ydelser og flere digitale løsninger gennem vores lokale aktiviteter," siger hun.

Det kan skabe muligheder blandt andet for turisme og sundhedspleje online, påpeger kommissæren.

Det var EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, der tog initiativet til den digitale fornyelse i sin State of the Union-tale tilbage i september 2016.

"Digitalisering skal komme alle til gode, uanset hvor man bor, og hvor meget man tjener," lød det dengang.

Desuden lagde Juncker i talen vægt på, at muligheden for at forbinde europæerne digitalt vil være et fokusområde i de kommende år.

Dagen inden formanden holder sin 2017-tale for unionen onsdag, ser forslaget ud til at blive en realitet.

Ministerrådet og parlamentet har allerede udarbejdet forslagets ordlyd og indgået en uformel aftale. Men i sidste ende skal rådet godkende tiltaget.

/ritzau/

Debat: EU-støtte til internet skal styrke offentlige e-services 

Debat: EU-støttet internet kan bremse private investeringer i digital infrastruktur 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs