ITWatch

Debat: EU-støtte til internet skal styrke offentlige e-services

Det er en misforståelse, at EU-planen WiFi4EU handler om offentligt ejerskab af wifi-infrastruktur, skriver chef for Europa-Kommissionens repræsentation i Danmark i debatindlæg.

EU-planen skal understøtte offentlige myndigheders udvikling af digitale tjenester, lyder det i debatindlægget fra Europa-Kommissionens repræsentationschef i Danmark. | Foto: ritzau/Thomas Borberg

I et fælles debatindlæg udtrykte repræsentanter for Teleindustrien, IT-Branchen og Dansk Erhverv i sidste uge bekymringer for EU’s nyligt vedtagne planer om gratis internetforbindelser i 6000-8000 kommuner i medlemslandene.

EU har afsat 120 mio. euro til at realisere WiFi4EU-planen i løbet af de kommende to år, men tiltaget risikerer at svække teleselskabernes lyst til at investere penge i ny digital infrastruktur som et kommende 5G-netværk, lød kritikken i debatindlægget.

Det er dog en misforståelse, at EU-planen handler om offentligt ejerskab af wifi-infrastruktur. Det skriver repræsentationschef for Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Stina Soewarta, i et modsvar i Børsen.

"WiFi4EU drejer sig om at lade offentlige aktører købe adgang gennem en lokal internet provider og garantere denne adgang i mindst tre år. Der går således en lige linje fra WiFi4EU til det generelle ønske, som jeg er sikker på deles af brancherne og Dansk Erhverv, om en uddybning og styrkelse af Europas digitalisering," skriver hun i Børsen.

Den nye ordning finansierer ifølge repræsentationschefen selve udstyret og installationsudgifterne til internetadgangspunkter, mens modtageren af EU-midlerne betaler for internetabonnementet og vedligeholdelsen af udstyret i mindst tre år.

Debat: EU-støttet internet kan bremse private investeringer i digital infrastruktur

Telenor-direktør: Jeg vil se en åbning af fibernettet, før jeg tror på det 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs