Medie: Steve Bannon planlægger opgør med Google og Facebook

Præsident Trumps toprådgiver har luftet planer om at behandle de to mastodonter som forsyningsselskaber, skriver medie.
Steve Bannon, chefstrateg for Donald Trump. | Foto: /ritzau/AP/Evan Vucci
Steve Bannon, chefstrateg for Donald Trump. | Foto: /ritzau/AP/Evan Vucci

Google og Facebook bør i fremtiden blive behandlet som forsyningsselskaber.

Det skulle ifølge Berlingske Business være holdningen hos Steve Bannon, der er en af toprådgiverne for den amerikanske præsident, Donald Trump.

Mediet henviser til en samtale, som chefstrategen skulle have haft med tre unavngivne personer, og det er uklart, hvilke konsekvenser det vil have - andet, end at det ifølge Berlingske placerer sig i en større tendens, hvor der presses på for at øge reguleringen af tech-selskaberne.

Det kan dog være vanskeligt at regulere de to giganter, fordi deres monopol er mere skrøbeligt end klassiske industrivirksomheders, forklarer Jan Damsgaard, ekspert i digital økonomi og professor på CBS, til Berlingske Business:

"Modsat traditionelle monopoler er IT-virksomhedernes konkurrenter nemlig i teorien kun ét klik væk, og begyndte Googles søgemaskine for eksempel at koste penge, ville forbrugerne skifte til en anden leverandør med det samme. Men omvendt bliver IT-mastodonters monopoler styrket af de såkaldte »netværkseffekter«, som grundlæggende handler om, at vi ikke kun vælger Facebook, fordi det er den bedste service, men også fordi det er den service, alle andre bruger," siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også