ITWatch

Teknologibosser præger dagsordenen i stedet for politikere

I stedet for blot at tjene penge til aktionærerne har cheferne for de største teknologiselskaber formået at indtage en position, hvor deres virksomheder forbindes med bredere samfundsmæssige dagsordener. Kommentator savner kritisk bevidsthed over for selskaberne.

Foto: /ritzau/AP/Noah Berger

Politikerne har sværere ved at håndtere verdens store udfordringer og i stedet melder cheferne for Facebook, Google, Apple og Amazon sig på banen i forhold til klimaudfordringerne, homoseksuelles rettigheder og pressefrihed.

Det vurderer en række kommentatorer og forskere i Politiken.

Louise Matsakis, medredaktør på mediet Vice og teknologikommentator, påpeger, at de store amerikanske teknologiselskaber fremhæver sig selv som nogle, der vil gøre verden til et bedre sted og ikke bare vil tjene penge til aktionærerne.

Derfor skal man være kritisk, fordi selskabernes chefer ikke er folkevalgte, understreger hun.

"Vi begynder at omfavne og se op til disse folk, som ikke er valgt og ikke har nogen forpligtelser over for os som forbrugere. De er først og fremmest forpligtet over for aktionærerne. Derfor bør vi følge dem med ekstrem agtpågivenhed og forbeholdenhed."

Amerikanske tech-selskaber rammer rekordniveau på aktiemarkedet

Er der slet ikke noget, der kan bremse Facebook? 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs