ITWatch

Statens IT efter svensk skandale: Vi har sikret os godt

Danmark er godt sikret mod en skandale som den, der har ramt Sverige, lyder det fra Statens IT.

Sveriges statsminister Stefan Löfven har været tvunget til at afskedige to ministre som følge af it-skandalen. | Foto: /ritzau/AP/Henrik Montgomery

Det offentlige fælles it-service, Statens IT, maner til besindighed i kølvandet på skandalen i Sverige, hvor to ministre må forlade regeringen som følge af lemfældig omgang med følsom data.

Til Finans forklarer vicedirektør i Statens IT, Søren Ulrich Vulff, at sikkerheden er i top i Danmark.

"Man kan altid være bekymret, når det handler om it-sikkerhed, men for den del af statens it, som vi har ansvar for, mener jeg, at vi har sikret os godt," siger han.

I Sverige tilllod Transportstyrelsen, at IBM kunne bruge it-folk uden sikkerhedsgodkendelse for at sætte turbo på prosessen med at udlicitere it-driften til det multinationale it-firma. Problemet var, at ansatte i Serbien og Tjekkiet dermed fik adgang til personfølsom data.

Til Finans forklarer Søren Ulrich Vulff, at det altid er en konkret vurdering, der afgør, om man stiller krav til sikkerhedsgodkendelse. Samtidig understreger han, at sikkerhed koster, fordi opgaven bliver dyrere, hvis ansatte skal sikkerhedsgodkenes.

It-skandale koster to svenske ministre jobbet

Professor: Det kan vi lære af den svenske it-skandale

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs