ITWatch

Telenor-direktør: Jeg vil se en åbning af fibernettet, før jeg tror på det

At fiberselskaber på stribe vælger at åbne deres fibernet op for andre udbydere er en god ting, men uden regulering er det en illusion. Det skriver Telenor-direktør Jesper Hansen i et debatindlæg.

Adm. direktør i Telenor, Jesper Hansen | Foto: PR/Telenor

Det er positivt at flere fiberselskaber i disse dage melder sig klar til at åbne adgangen til deres højhastighedsforbindelser op for andre udbydere. Men at tro, at det automatisk betyder lige adgang på de før så lukkede systemer, er ifølge direktør i Telenor, Jesper Hansen, en illusion, og han vil se det, før han tror på det.

Det skriver Jesper Hansen i et debatindlæg på Berlingske Business.

Han mener, at det kun vil være naturligt, at fiberselskaberne til trods for en åbning af fibernettene stadig vil forsøge at beskytte deres egen forretning, og at der derfor er behov for myndighedsregulering for at sikre, at priser og vilkår muliggør fair adgang til fibernettet.

"Jeg har mange års erfaring i at forhandle med en anden monopoludbyder – TDC – og én ting står klart: Kommercielle forhandlinger med et monopol er en illusion. Det vil altid være en skæv forhandlingsposition – det har det været med TDC, og det vil det være med fiberselskaberne," skriver han i debatindlægget.

Han mener desuden, Dansk Energis mål om en fælles brancheholdning, hvor selskaberne skal åbne op for fibernettet i takt med at "(de) bliver klar til det", kan have lange udsigter, da fiberselskaberne ifølge ham allerede i 2005 lovede at, der ville komme en åbning af nettene.

Mere fra ITWatch

Mit.dk er et "udstillingsvindue" for Netcompany

Netcompanys visningsklient til Digital Post, Mit.dk, ”fylder meget lidt” i seneste regnskab. Tjenesten skal mere ses som ”et udstillingsvindue for resten af Europa”, lyder det fra Netcompanys direktør, André Rogaczewski.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs