Dansk Erhverv: Styrk tilsynet på de kommunale internetudbud

De kommunale udbud på internetområdet skal forhåndsgodkendes, før de sendes ud, og der skal indføres klare regler på området, lyder det fra Dansk Erhverv, som håber at kunne modvirke favorisering af bestemte selskaber. Det skriver Berlingske Business.
Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv. | Foto: PR/Dansk Erhverv
Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv. | Foto: PR/Dansk Erhverv

Dansk Erhverv kræver fremover forhåndsgodkendelse af alle udbud på internetområdet, inden de sendes ud. Kravene kommer efter flere sager, hvor kommuner har måttet trække udbud tilbage, fordi de var i strid med konkurrencereglerne.

Det skriver Berlingske Business.

Blandt argumenterne er, at det koster de enkelte selskaber dyrt at forberede et udbud, som senere viser sig at blive annulleret, fordi kommunen har forbrudt sig mod reglerne og valgt leverandør på forhånd.

"En stor del af den beslutning, som teleselskaberne skal træffe for, hvordan og hvor de investerer, afhænger af den enkelte kommune. Men nogle gange er udbud simpelthen endt med at blive annulleret, fordi valget af leverandør så ud til at være truffet på forhånd, eller fordi der har været statsstøtte indblandet. Det skaber usikkerhed og utryghed om, hvorvidt man vil deltage i næste udbud, som man jo bruger tid og penge på, når det risikerer at blive afbrudt," siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Berlingske Busines.

Dansk Erhverv mener derfor, at der skal føres øget tilsyn med kommunerne, og at man eventuelt skal indføre forhåndsgodkendelse af udbud , så erhvervslivet har faste rammer at forholde sig til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også