ITWatch

Dansk Erhverv: Styrk tilsynet på de kommunale internetudbud

De kommunale udbud på internetområdet skal forhåndsgodkendes, før de sendes ud, og der skal indføres klare regler på området, lyder det fra Dansk Erhverv, som håber at kunne modvirke favorisering af bestemte selskaber. Det skriver Berlingske Business.

Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv. | Foto: PR/Dansk Erhverv

Dansk Erhverv kræver fremover forhåndsgodkendelse af alle udbud på internetområdet, inden de sendes ud. Kravene kommer efter flere sager, hvor kommuner har måttet trække udbud tilbage, fordi de var i strid med konkurrencereglerne.

Det skriver Berlingske Business.

Blandt argumenterne er, at det koster de enkelte selskaber dyrt at forberede et udbud, som senere viser sig at blive annulleret, fordi kommunen har forbrudt sig mod reglerne og valgt leverandør på forhånd.

"En stor del af den beslutning, som teleselskaberne skal træffe for, hvordan og hvor de investerer, afhænger af den enkelte kommune. Men nogle gange er udbud simpelthen endt med at blive annulleret, fordi valget af leverandør så ud til at være truffet på forhånd, eller fordi der har været statsstøtte indblandet. Det skaber usikkerhed og utryghed om, hvorvidt man vil deltage i næste udbud, som man jo bruger tid og penge på, når det risikerer at blive afbrudt," siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Berlingske Busines.

Dansk Erhverv mener derfor, at der skal føres øget tilsyn med kommunerne, og at man eventuelt skal indføre forhåndsgodkendelse af udbud , så erhvervslivet har faste rammer at forholde sig til.

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs