Dansk Industri vil afskaffe Statens IT

Står det til Dansk Industri, så skal Statens IT fremover udelukkende håndtere udbuddet af statslige opgaver. Resten skal privatiseres.
Branchedirektør i DI Digital, Adam Lebech. | Foto: PR/DI DIGITAL
Branchedirektør i DI Digital, Adam Lebech. | Foto: PR/DI DIGITAL

Får Dansk Industri sin vilje, vil statens it-behov fremover udelukkende blive varetaget af private selskaber. Fra DI Digital lyder buskabet, at erhvervslivet kan gøre det bedre og billigere end staten selv.

Det skriver Computerworld.

"Vi foreslår, at man indfører som grundprincip, at man konkurrenceudsætter it-udviklingen og it-driften. Vi kan se, at den private sektor giver mulighed for at gøre det billigere og bedre, end når staten selv driver det. Hvis den altså får lov til at byde ind," siger Adam Lebech, branchedirektør i DI Digital, til Computerworld.

I Dansk Industri mener man, at it-virksomhederne i forvejen er vant til at håndtere it-driften i mange store og komplicerede virksomheder, hvorfor statens it ikke vil være en udfordring. Samtidig henviser Adam Lebech til, at det offentlige ikke ligefrem er kendt for at være de mest stabile, når det kommer til it-drift.

Statens IT bør derfor, ifølge brancheorganisationen, fremover kun håndtere den administrative del af it-arbejdet og i realiteten antage en udbyderrolle frem for at være driftsansvarlig på de offentlige it-systemer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter