ITWatch

Dansk Industri: Hackerkamp er et våbenkapløb om it-sikkerheden

Mærsk og andre store virksomheder er senest blevet ramt af hackerangreb. Men også små og mellemstore virksomheder er dårligt rustet, lyder det fra Dansk Indsutri.

Adam Lebech mener, at vi kommer til at se "et våbenkabløb om it-sikkerheden"

En række af landets virksomheder er ikke ordentligt rustet til at modstå hackerangreb.

Sådan lyder advarslen endnu engang fra Dansk Industri i forbindelse med gårsdagens store angreb, som bl.a. lagde Mærsks systemer ned.

"Det er en udfordring, at mange virksomheder kun i begrænset omfang er ved at forberede sig på det nye trusselsbillede, som vi ser," forklarer Adam Lebech, direktør i DI Digital, til TV 2.

ITWatch har tidligere beskrevet, hvordan sikkerhedsbranchen er i vækst, og Adam Lebech mener da også, at vi kommer til at se "et våbenkapløb om it-sikkerheden", fordi hackere i større grad går efter virksomhederne.

Investorerne reagerer også på ransomware-angrebet, som ramte en lang række af Mærsks landekontorer. Mærsk B-aktien er onsdag morgen faldet 1 pct, mens a-aktien er dykket med 0,7 pct. Samlet går C20-indekset tilbage med 0,6 pct.

Øget fokus på it-sikkerhed styrker Danmark

Danske virksomheder er dårligt dækkede mod angreb fra it-kriminelle 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs