EU overvejer ny rekordbøde til Google

EU's konkurrencesag om, hvorvidt Googles Androidsystem har misbrugt sin dominerende markedsposition, kan ende med at udløse en ny, rekordstor bøde til selskabet.
Foto: Jacques Brinon/AP/Polfoto
Foto: Jacques Brinon/AP/Polfoto

BRUXELLES

EU's konkurrencemyndigheder, der har den danske kommissær Margrethe Vestager i spidsen, ser i øjeblikket på mulighederne for at give Google endnu en rekordstor bøde for at misbruge sin dominerende markedsposition. Det skriver Reuters.

Sagen handler om Googles styresystem til smartphones, Android, der står anklaget for at have misbrugt sin dominerende markedsposition i Europa ved at blokere for, at konkurrenter kan få adgang til styresystemet. Hvis Google får en bøde, forventes den at blive stor, fordi vækstpotentialet i Android anses for at være stort, skriver mediet.

I maj gav kommissionen en bøde på 2,4 mia. euro, svarende til cirka 17,8 mia. kr., for at have misbrugt søgemaskinen Googles store markedsandel til at fremme sin egen prissammenligningsservice, Google Shopping. Ifølge Reuters forventes bøden i Android-sagen dog at være endnu større.

Angiveligt kommer sagen for et panel af eksperter, som skal give deres holdninger til sagen. Panelet bliver kaldt Djævelens Advokat og har til formål at kigge på den med friske øjne. Det er uklart, om panelet allerede er i gang med sit arbejde, men sagen forventes ifølge Reuters afsluttet i slutningen af 2017. Hverken EU-Kommissionen eller Google har ønsket at kommentere mediets oplysninger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også