ITWatch

Medie: Vestager kan give milliardbøde til Google i denne uge

I løbet af den kommende uge kan EU-Kommissionen give en bøde til Google på mere end 1 mia. euro for at have misbrugt sin dominerende position på markedet for søgemaskiner.

Foto: Paul Sakuma/AP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

EU-Kommissionens konkurrencesag mod Google kan blive afsluttet i denne uge, og ifølge Financial Times forventes den at ende med, at selskabet får en bøde på mere end 1 mia. euro, eller 7,4 mia. kr. for at have misbrugt sin dominerende markedsposition.

Problemet har været, at Google har brugt sin position som den mest brugte søgemaskine til at styre brugerne hen mod sine egne shopping-services, og det er et brud på EU's konkurrenceregler.

Ifølge avisen forventes EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager at offentliggøre beslutningen på onsdag, efter EU-Kommissærerne har holdt deres ugentlige møde, hvor de i plenum tager stilling til kommissionens største sager.

De europæiske konkurrencemyndigheder bliver de første til at give Google en bøde for selskabets forretningspraksis, og beslutningen er den første af tre konkurrencesager, EU i øjeblikket undersøger mod Google.

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs