ITWatch

Medie: Vestager kan give milliardbøde til Google i denne uge

I løbet af den kommende uge kan EU-Kommissionen give en bøde til Google på mere end 1 mia. euro for at have misbrugt sin dominerende position på markedet for søgemaskiner.

Foto: Paul Sakuma/AP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

EU-Kommissionens konkurrencesag mod Google kan blive afsluttet i denne uge, og ifølge Financial Times forventes den at ende med, at selskabet får en bøde på mere end 1 mia. euro, eller 7,4 mia. kr. for at have misbrugt sin dominerende markedsposition.

Problemet har været, at Google har brugt sin position som den mest brugte søgemaskine til at styre brugerne hen mod sine egne shopping-services, og det er et brud på EU's konkurrenceregler.

Ifølge avisen forventes EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager at offentliggøre beslutningen på onsdag, efter EU-Kommissærerne har holdt deres ugentlige møde, hvor de i plenum tager stilling til kommissionens største sager.

De europæiske konkurrencemyndigheder bliver de første til at give Google en bøde for selskabets forretningspraksis, og beslutningen er den første af tre konkurrencesager, EU i øjeblikket undersøger mod Google.

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs