Google kan stå foran rekordstor bøde fra EU

Google risikerer at skulle punge ud med et rekordstort beløb, når EU-Kommissionen om kort tid afslutter en konkurrencesag med internetgiganten.
Foto: /ritzau/AP/Paul Sakuma
Foto: /ritzau/AP/Paul Sakuma
RITZAU/FINANS

Det kan blive en særdeles kostbar affære for Google, når EU-Kommissionens konkurrencemyndigheder snart offentliggør resultatet af en sag mod den amerikanske virksomhed.

Det skriver New York Times, der har sin viden fra to anonyme kilder.

Den hidtil største bøde gik til Intel, der i fik 2009 fik et smæk på 1,06 mia. euro - 6,7 mia. kr. - for at have brugt sin dominerende position til at holde rivaler væk fra markedet for computerchips.

Sagen går på, at Google har givet bedre søgeresultater fra virksomhedens egne specialiserede søgetjenester, når brugere leder efter for eksempel rejser, bøger og restauranter. Sagen forventes at blive afsluttet i slutningen af august.

EU-Kommissionens konkurrencemyndigheder, der har den tidligere danske minister Margrethe Vestager i spidsen, har i alt tre sager kørende med Google.

Den anden handler om, at Google har misbrugt sin dominerende position på markedet for styresystemer til mobile enheder, mens den tredje går på begrænsninger på Googles annonceprodukter.

Google har afvist alle anklager og i stedet henvist til, at Googles tjenester omvendt har været med til at gavne forbrugere og virksomheder.

/ritzau/FINANS

KMD risikerer at vinde i retten, men tabe offentlighedens tillid 

Teknologiaktierne gør comeback efter store fald

Udskældt Yahoo-boss færdig efter salg til Verizon 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea