ITU-prorektor: Folkeskole- og gymnasieelever skal have it på skoleskemaet

Informatik bør være et obligatorisk fag i folkeskolen og gymnasiet for at klæde unge på til et digitalt arbejdsliv, mener ITU's pro-rektor.
Foto: PR/ITU
Foto: PR/ITU

Elevernes nysgerrighed overfor it skal vækkes allerede i folkeskolen, og når de kommer i gymnasiet, skal undervisning i digitale kompetencer være et fag på skoleskemaet. Det skriver prorektor på IT-Universitetet Jens Chr. Godskesen i et debatindlæg i Berlingske.

"I gymnasieskolen bør informatik blive et fag på linje med dansk, engelsk og matematik, så de unge får erfaring med at programmere og skabe kreative IT-løsninger."

"Det betyder ikke, at alle skal være eksperter i at programmere. Men ligesom det i dag er nødvendigt både at kunne læse og skrive, vil det i fremtiden være nødvendigt både at kunne bruge og skabe teknologien," skriver prorektor på ITU Jens Chr. Godskesen i et debatindlæg i Berlingske.

Det handler om at klæde de unge mennesker på til et digitalt arbejdsliv, og ikke mindst vække interesse for at vælge en it-uddannelse på universitetsniveau, lyder det fra pro-rektoren.

Der skal flere kvinder ind i it-branchen 

It-studerende jubler over jobmuligheder: "Det er jo skide fedt" 

ITU publicerer flest gratis forskningsartikler  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også