Her er Troels Lunds forventninger til disruptionrådet

Danskerne skal omfavne de digitale omstillinger og det skal disruptionrådet hjælpe med til, skriver beskæftigelsesministeren i Børsen.
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Det har været kritiskeret, at det er the usual suspects i form af fagbevægelsen samt erhvervsorganisationer, der sidder i regereingens disruptionråd, men for beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) giver det god mening.

Det skriver han i Børsen.

"Vi skal sammen arbejde for, at danskerne trygt kan gå fremtiden i møde, at vi skaber gode arbejdspladser, og at vi fremmer et dynamisk erhvervsliv, der kan blive ved med at skabe vækst og velstand i Danmark," skriver ministeren.

Man har fra regeringens side argumenteret for, at rådet skal have samme funktion som Globaliseringsrådet, der, i følge DI, var med til at bane vejen for en større accept af en globalisering af økonomien, også blandt folk der bliver ramt af dens konsekvenser.

"En oplagt gevinst er, at digitalisering og robotter kan styrke Danmark som produktionsland. Det giver os mulighed for lettere at konkurrere med lande, der har lavere lønomkostninger end os," skriver han videre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også