Microsoft-chef: Jeg har brændt landsbyen ned flere gange

Forandring skal ikke først komme, når den brændende platform tvinger én til det, mener Microsoft Danmarks adm. direktør Marianne Dahl Steensen.
Marianne Dahl Steensen er adm. direktør for Microsoft Danmark. | Foto: PR/Microsoft
Marianne Dahl Steensen er adm. direktør for Microsoft Danmark. | Foto: PR/Microsoft

Som topchef for Microsoft i Danmark kender Marianne Dahl Steensen til forandringer. Den amerikanske teknologivirksomhed har de senere år igangsat en fundamental transformation af sin forretning. Det gik ellers udmærket for selskabet inden, men i dag er Microsoft aktiekurs højere end nogensinde.

Den samme tilgang til forandring er der brug i det danske samfund, skriver topchefen, der også er medlem af nyligt nedsatte Disruptionråd, i et debatindlæg i Berlingske Business.

"Nogle kalder det disruption, andre ser det som kannibalisering på egen forretning, og nogle taler endda om "at brænde indianerlandsbyer ned". Basalt set handler det om det samme - modet til at lede en virksomhed, et samfund eller sågar sig selv som mennesker  - fordi vi vil forandringen. Ikke fordi vi er tvunget til forandring af vores omstændigheder," skriver Marianne Dahl Steensen i debatindlægget.

It-branchen kritiserer regeringens nye it-udspil 

Centralisering af statens it-opgaver skal mindske udgifterne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også