ITWatch

Microsoft-chef: Jeg har brændt landsbyen ned flere gange

Forandring skal ikke først komme, når den brændende platform tvinger én til det, mener Microsoft Danmarks adm. direktør Marianne Dahl Steensen.

Marianne Dahl Steensen er adm. direktør for Microsoft Danmark. | Foto: PR/Microsoft

Som topchef for Microsoft i Danmark kender Marianne Dahl Steensen til forandringer. Den amerikanske teknologivirksomhed har de senere år igangsat en fundamental transformation af sin forretning. Det gik ellers udmærket for selskabet inden, men i dag er Microsoft aktiekurs højere end nogensinde.

Den samme tilgang til forandring er der brug i det danske samfund, skriver topchefen, der også er medlem af nyligt nedsatte Disruptionråd, i et debatindlæg i Berlingske Business.

"Nogle kalder det disruption, andre ser det som kannibalisering på egen forretning, og nogle taler endda om "at brænde indianerlandsbyer ned". Basalt set handler det om det samme - modet til at lede en virksomhed, et samfund eller sågar sig selv som mennesker  - fordi vi vil forandringen. Ikke fordi vi er tvunget til forandring af vores omstændigheder," skriver Marianne Dahl Steensen i debatindlægget.

It-branchen kritiserer regeringens nye it-udspil 

Centralisering af statens it-opgaver skal mindske udgifterne 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs