ITWatch

Det Digitale Vækstpanel: Danmark skal have en teknologipagt

Med regeringen i spidsen skal virksomheder, organisationer, uddannelses- og forskningsinstitutioner indgå en teknologipagt om at udvikle Danmarks digitale kompetencer, lyder anbefaling fra Det Digitale Vækstpanel.

Formand for Det Digitale Vækstpanel Niels B. Christiansen offentliggør panelets anbefalinger i dag. | Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Flere danske unge skal have kompetencer inden for naturvidenskab, teknologi, ingeniøruddannelserne og matematik. Det skal ske gennem en teknologipagt, lyder det fra Det Digitale Vækstpanel. Det skriver Berlingske Business.

Panelet præsenterer i dag 33 anbefalinger, der skal sikre flere digitale kompetencer i fremtiden. Øverst står forslaget om at oprette en teknologipagt mellem regeringen, virksomheder, organisationer, uddannelses.- og forskningsinstitutioner. Det skal sætte it på dagsordenen allerede i folkeskolen.

"Vi skal have et obligatorisk fag, der hedder informatik, både i folkeskolen og i gymnasierne, helt op på A-niveau. Det skal ikke handle om at bruge it, men lige som man har skullet lære at hækle og lave mad, skal børn nu også lære at kode, så man kan skabe noget med it. Det nytter ikke noget kun at være bruger," siger Niels B. Christiansen, formand for Det Digital Vækstpanel og koncernchef i Danfoss, til Berlingske Business.

Det Digitale Vækstpanel løfter sløret for alle 33 anbefalinger i dag kl. 11.

Der er milliarder i digital omstilling 

EU-indgreb mod omstridte datakrav skydes til hjørne 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs