Der er milliarder i digital omstilling

Det danske samfund kan hente en betydelig gevinst på en storstilet digital omstilling, mener Danfoss topchef fra digitalt vækstpanel.
Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Danmark har historisk været åbent og nysgerrigt i forhold til nye digitale landvindinger. Digitalisering og ny teknologi ligger godt til et lille, åbent og innovativt land som Danmark.

Sådan skriver Niels B. Christiansen, koncernchef i Danfoss,og formand for Det Digitale Vækstpanel på vegne af panelet i Børsen i dag med henvisning til de muligheder, der ligger i en storstilet digital omstilling.

"Den digitale revolution med nye teknologier som internet-of-things, kunstig intelligens, 3D-print, robotter og førerløse biler giver helt nye muligheder for at indrette samfundet smartere, øge velfærden og skabe nye gode jobs. Mere konkret kan Danmark opnå en gevinst af den digitale omstilling på ca. 87 mia. kr. allerede i 2025, hvis vi som samfund formår at udnytte de nyeste teknologier, vi kender i dag," skriver han med henvisning til nye undersøgelser i World Economic Forum og Accenture som de har gennemført for Digitalt Vækstpanel.

I samme avis kritiserer den tidligere topchef i SAP, Jim Hagemann Snabe, der i dag er formand for både A. P. Møller-Mærsk og Siemens AG, at den danske lovgivning på flere område står i vejen for netop digitaliseringen.

"Problemet er, at den teknologiske udvikling i øjeblikket løber hurtigere end lovgivningen. Det øger gabet mellem det, der er teknisk muligt, og det, der er lovligt. Der har vi brug for hurtigere og mere eksperimenterende lovgivning, hvor vi prøver nogle ting af, lærer af det, og så forbedrer lovgivningen i stedet for de meget lange processer, hvor vi får et dødvande, hvor vi ingenting kan og ingenting lærer," siger Jim Hagemann Snabe.

Han sidder også med i vækstpanelet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også