ITWatch

IT-Branchen begræder Ubers farvel til Danmark

Brancheforeningen ITB ærgrer sig over, at kørselstjenesten Uber trækker stikket i Danmark. ”En sørgelig dag,” mener sekretariatschef.

Fra 18. april er det slut med at køre med Uber herhjemme. Det meddelte kørselstjenesten på et pressemøde tidligere i dag. Den udvikling vækker ærgrelse hos brancheforeningen IT-Branchen, skriver DR.

"Det er en sørgelig dag for Danmark, når vi må sige farvel til 2000 arbejdspladser, fordi politikerne fokuserer på forældede teknologier og ikke tør tænke i fremtiden," siger Bjørn Borre, sekretariatchef hos It-Branchen, der repræsenterer 400 danske it-selskaber.

Baggrunden for Ubers beslutning er den taxa-aftale, som et bredt flertal i Folketinget vedtog i februar. Kørselstjenesten har været i Danmark siden 2014 og bliver ifølge selskabet benyttet af 300.000 danskere.

Det er dog ikke helt slut med Ubers tilstedeværelse i Danmark. Selskabet beholder ifølge DR sit udviklingscenter i Aarhus med mere end 40 medarbejdere, der udvikler Ubers teknologi.

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs