ITWatch

Fake News truer it-sikkerheden

Online-kriminelle bruger nu fake news til at svindle sig til adgang til følsomme oplysninger og placering af malware. Dermed udgør de falske nyheder en alvorlig cybertrussel.

Foto: Polfoto

Det er ikke kun præsident Trump og hans kampagnestab, der bekymrer sig om fake news - det gør it-sikkerhedsfolk også. Fake news er nemlig seneste metode, som it-svindlere benytter sig af, for at komme ind ad bagvejen til virksomheders eller privatpersoners it-systemer.

"Det, der gør fake news til et alvorligt problem, er, at vi ikke er forberedte på de fælder, der kan gemme sig bag en uskyldig nyhed. Vi har hang til breaking news, og vi stoler på medierne - også de sociale. Det betyder alt sammen, at vi har paraderne nede, og det ved bagmændene," forklarer nordisk direktør i Bitdefender, Fredrik Jubran.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs