ITWatch

Martin Thorborgs it-selskab udsat for svindelforsøg

En svindler har forsøgt at franarre selskabet Dinero med it-iværksætteren Martin Thorborg i spidsen et større pengebeløb.

Martin Thorborg er adm. direktør i Dinero. | Foto: Creative Commons

Forsøg på svindel er en del af hverdagen i mange danske selskaber. Tirsdag var turen kommet til Dinero, der står bag et populært regnskabsprogram, skriver Finans.

Svindlen var tæt på at koste selskabet 22.800 euro, svarende til 162.000 kr., oplyser adm. direktør Martin Thorborg på sin Facebook-side. Fupnummeret var et forsøg på såkaldt CEO-fraud, hvor svindleren udgiver sig for at være direktøren og beder selskabets økonomisansvarlige om at overføre et større pengebeløb.

Svindlen mislykkedes, da alle betalinger hos Dinero skal godkendes af enten Martin Thorborg eller hans partner. Ingen af dem var på Dineros kontor, men Martin Thorborg udelukker ikke, at nummeret var lykkedes, hvis hans partner havde været tilstede.

"Det vilde er, at de har ramt os, mens jeg var væk fra kontoret, at de ved, jeg har en iPhone, at de kunne finde Dennis (økonomiansvarlig, red.)og vidste, det var ham, der sad på kassen, at beløbsstørrelse passer til vores virksomheds størrelse m.m. Det er ikke rocket science, men alligevel et stykke arbejde, der skal gøres," skriver Martin Thorborg på sin Facebook-side.

Erhvervsministeren: It-sikkerhed er et forsømt område 

Store krav til leverandøren af det nye MitID 

Mere fra ITWatch

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs