Martin Thorborgs it-selskab udsat for svindelforsøg

En svindler har forsøgt at franarre selskabet Dinero med it-iværksætteren Martin Thorborg i spidsen et større pengebeløb.
Martin Thorborg er adm. direktør i Dinero. | Foto: Creative Commons
Martin Thorborg er adm. direktør i Dinero. | Foto: Creative Commons

Forsøg på svindel er en del af hverdagen i mange danske selskaber. Tirsdag var turen kommet til Dinero, der står bag et populært regnskabsprogram, skriver Finans.

Svindlen var tæt på at koste selskabet 22.800 euro, svarende til 162.000 kr., oplyser adm. direktør Martin Thorborg på sin Facebook-side. Fupnummeret var et forsøg på såkaldt CEO-fraud, hvor svindleren udgiver sig for at være direktøren og beder selskabets økonomisansvarlige om at overføre et større pengebeløb.

Svindlen mislykkedes, da alle betalinger hos Dinero skal godkendes af enten Martin Thorborg eller hans partner. Ingen af dem var på Dineros kontor, men Martin Thorborg udelukker ikke, at nummeret var lykkedes, hvis hans partner havde været tilstede.

"Det vilde er, at de har ramt os, mens jeg var væk fra kontoret, at de ved, jeg har en iPhone, at de kunne finde Dennis (økonomiansvarlig, red.)og vidste, det var ham, der sad på kassen, at beløbsstørrelse passer til vores virksomheds størrelse m.m. Det er ikke rocket science, men alligevel et stykke arbejde, der skal gøres," skriver Martin Thorborg på sin Facebook-side.

Erhvervsministeren: It-sikkerhed er et forsømt område 

Store krav til leverandøren af det nye MitID 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter